Sarp Sinir Kapisi'ndan Bir Günde 726 Tir Çikis Yapti

Hopa TSO Baskani Osman Akyürek: 'Daha fazla araç geçisini saglamak adina büyük özveriyle çalismalar sürdürülüyor. Bu özveri sonucu 726 tir geçisiyle yeni bir rekor kirildi'

Türkiye'nin Kafkaslar ve Orta Asya'ya açilan kapisi konumundaki Sarp Sinir Kapisi'nda 26 Aralik'ta 726 tirin çikis yaptigi bildirildi.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odasi (TSO) Baskani Osman Akyürek, yaptigi yazili açiklamada, yil sonu olmasi nedeniyle yogun tir geçisi yasanan Sarp Kara Hudut Kapisi'nda bekleyen araç sayisinin azaltilabilmesi ve soförlerin magdur olmamasi için yetkililerce sürdürülen titiz çalismalarin sonuç verdigini belirtti.

Akyürek, 26 Aralik'ta 726 tir geçisiyle Sarp gümrügünde yeni bir rekor kirildigina isaret ederek, sunlari kaydetti:

"Bizler de gümrük müdürümüz ve diger personelle sahada gece 11.00'e kadar kalarak çalismalari yakindan takip ettik. Daha fazla araç geçisini saglamak adina büyük özveriyle çalismalar sürdürülüyor. Bu özveri sonucu 726 tir geçisiyle yeni bir rekor kirildi. Bu nedenle Sarp Mülki Idare Amiri Sayin Gürkan Üçüncü'ye, Kaçkar Gümrük ve Dis Ticaret Bölge Müdürü Sayin Recep Bilgin'e, Sarp Gümrük Müdürü Sayin Recai Fidan'a ve tüm gümrük çalisanlarina yogun çabalarindan dolayi tesekkür ediyorum. Umarim bölgemize gelen tirlar en kisa sürede sinirdan geçerek beklemek zorunda kalmayacak."

Kaynak: AA