Mehmet Akif Ersoy Kimdir? Mehmet Akif Ersoy Eserleri Nelerdir?

Mehmet Akif Ersoy'un ölüm yıldönümü olması sebebiyle usta şairimiz hakkında birçok detay merak edildi. En merak edilenler arasında ise Mehmet Akif Ersoy hayatı yer alıyor. Peki, Mehmet Akif Ersoy kimdir? Mehmet Akif Ersoy eserleri nelerdir? Mehmet Akif Ersoy neden vefat etti? İşte detaylar...

Mehmet Akif Ersoy Kimdir? Mehmet Akif Ersoy Eserleri Nelerdir?
Mehmet Akif Ersoy İstiklal Şairimiz olarak bilinir. İstiklal Marşı'nı yazarak bizlere kazandıran Mehmet Akif Ersoy herkesin saygı duyduğu önemli isimler arasında yer alır. Ünlü şairin ölüm yıl dönümünün gelmesiyle beraber birçok kişi yeniden hayatı hakkında araştırmalara başladı. Bu konu kapsamında en merak edilenler arasında ise Mehmet Akif Ersoy hayatı ve Mehmet Akif Ersoy neden öldü soruları yer alıyor. Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ulusal marşı İstiklal Marşı'nın yazarı, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy hakkında birçok detay araştırılıyor. Mehmet Akif Ersoy kimdir ve Mehmet Akif Ersoy eserleri için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.

Mehmet Akif Ersoy Kimdir?


Mehmet Akif Ersoy ünlü ve milli şairimiz olarak İstiklal Marşı'nı bize kazandıran önemli isimlerdendir. Ölüm yıldönümünün gelmesiyle beraber birçok kişi Mehmet Akif Ersoy kimdir ve Mehmet Akif Ersoy hayatı hakkında araştırmalara başladı. Mehmet Akif Ersoy istiklal savaşı için yazdığı şiirlerle Türk halkını aydınlatan ve bu mücadeleye katkı sunan usta şairlerdendir. 20 Aralık 1973 yılında dünyaya gelen Mehmet Akif Ersoy İstanbul Fatih doğumludur. Nüfus kaydı babasının imamlık yapması sebebiyle Çanakkale'ye kayıt edilmiştir. Bu sebeple birçok kişi onun Bayramiçli olduğunu düşünür. Mehmet Akif doğduktan sonra babası Tahir Bey doğum tarihini ifade eden Ragif adını koymuştur. Babasının Ragif demesine rağmen annesi ve birçok arkadaşı kendisine Akif olarak seslenmiştir. Fatih Merkez Rüştiyesi'nde eğitimini tamamladıktan sonra Arapça ve Farsça öğrenmiştir. Çok başarılı bir öğrencilik hayatı geçiren Ersoy Baytarlık bölümünden birincilikle mezun olmuştur.


Mehmet Akif Ersoy Kimdir? Mehmet Akif Ersoy Eserleri Nelerdir?


Mehmet Akif Ersoy Neden Vefat Etti?


Ölüm yıldönümünde saygıyla anılan Mehmet Akif Ersoy hakkında en sık aratılanlar arasında Mehmet Akif Ersoy neden vefat etti ve Mehmet Akif Ersoy neden öldü soruları yer alıyor. Mehmet Akif Ersoy 27 Aralık 1936 tarihinde siroz nedeniyle vefat etmiştir.


Mehmet Akif Ersoy Kimdir? Mehmet Akif Ersoy Eserleri Nelerdir?

Mehmet Akif Ersoy Eserleri


Mehmet Akif Ersoy eserleri de birçok kişinin merak ettiği konulardandır. Mehmet Akif Ersoy birçok şiir ve dize yazarak başarılara imza atmıştır. İstiklal Marşı'nı yazmasıyla beraber tüm ülke çapında tanınan usta şairin eserleri ise şu maddeler halinde sıralanabilir;

Kitap: Safahat (Toplu Basım) (ilki 1943) - 7 Safahatını bir araya getirir.
Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 75. ve İstiklâl Marşı'nın kabulünün 90. yılı olması nedeniyle 2011 yılı T.C. Başbakanlığı tarafından 'Mehmet Akif Ersoy Yılı' olarak ilan edilmiştir. Yıl boyunca yapılacak çalışmaların sorumluluğu Kültür ve Turizm Bakanlığı'na verilmiştir.
Kitap:Gölgeler (1933) - 1918-1933 arasında yazılmış 41 adet manzumeyi içerir. Her biri, yazıldıkları dönemin izlerini taşır.
Kitap: Asım (1924) - Hocazade ile Köse İmam arasındaki konuşmalar şeklinde tasarlanmış tek parça eserdir.
Kitap: Hatıralar (1917) - Âkif'in gezdiği yerdeki izlenimleri ve toplumsal felaketler karşısında Allah'a yakarışını içerir.
Kitap: Fatih Kürsüsünde (1914) - Fatih Camii'ne giden iki kişinin söyleşileri ile başlar, vaizin uzun konuşması ile devam eder.
Kitap: Hakkın Sesleri (1913) - Topluma İslami mesajı yaymaya çalışan on manzumedir.
Kitap: Süleymaniye Kürsüsünde (1912) - Süleymaniye Camii'ne giden iki kişinin söyleşileri ile başlar, kürsüde Seyyah Abdürreşit İbrahim'in konuşturulduğu uzun bir bölümle devam eder.
Kitap: Safahat (1911) - 44 manzume içerir. Siyasal olaylar, mistik duygular, dünyevi görevlerden bahsedilir.

Mehmet Akif Ersoy Şiirleri

İsmi olmayan şiirler 1
İsmi olmayan şiirler 2
İsmi olmayan şiirler 3
İsmi olmayan şiirler 4
İsmi olmayan şiirler 5
İsmi olmayan şiirler 6
Edirne
Eser
Ey Adem Oğlu
Ey Yolcu, Uyan!
Fatih Camii
Fatih Kürsüsünde seçmeler
Hasta
Haya Öğren
Gitme Ey Yolcu
Hüsran
Haya Sıyrılmış İnmiş
İki Üç Balta Ayırmaz Bizi Mazimizden
Leyla
Meyhane
Kıssadan Hisse
Kosova
Müslümanlık Nerde
Oğlum, Bu Temenni Neye Benzer, Bana Bak
Nerdesin
Olmaz ya... Tabii...
Necid Çöllerinde
Resim İçin
Nevruz'a
Ressam Haklı
Ordunun Duası
Pek Hazin Bir Mevlid Gecesi
Süleymaniye Kürsüsünden
Şehidler Abidesi İçin
Safahat İçin
Tebrik
Ümidin Her Zaman Haib
Şark
Yeis Yok
Sırtlan
Uyan
Tükürün
Tek Hakikat
Sultan Yalısı
Ya Rab Bu Uğursuz Gecenin Yok Mu Sabahı
Zulmü Alkışlayamam
Ye's
İstiklâl Marşı