Karabük'te Bütün Okullar Kütüphaneye Kavustu

Vali Fuat Gürel: 'Kütüphane, medeniyetin emaresidir. Geçmis medeniyetlere bakildiginda sehirlerin merkezinde kütüphane yer alirdi. Bizim de medeniyetimizin alt yapisinda kitap ve kütüphane yer almakta'

Karabük'te "Kütüphanesiz Okul Kalmasin" projesi kapsaminda meslek lisesi ögrencilerinin yaptigi çalismalarla bütün okullar kütüphaneye kavusturuldu.

Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencileri, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in esi Emine Erdogan öncülügünde baslatilan, Milli Egitim Bakanliginca Kültür ve Turizm Bakanliginin destegiyle yürütülen proje dogrultusunda, atölyede ürettikleri malzemelerle merkez ve köy okullarinin kütüphanelerini yapti.

Vali Fuat Gürel, Sehit Mehmet Esen Ortaokulu'nda düzenlenen toplu açilis töreninde yaptigi konusmada, Emine Erdogan'in himayelerinde tüm Türkiye'de baslatilan "Kütüphanesiz Okul Kalmasin" projesi kapsaminda önemli bir adimin atildigini söyledi.

- "Kütüphane, medeniyetin emaresidir"

Idareci, ögretmen ve ögrencilerin gayretleriyle bir ayda kentte 54 okula kütüphane hazirlandigini belirterek, "Karabük'te kütüphanesiz okul kalmamis oldu. Kütüphane, medeniyetin emaresidir. Geçmis medeniyetlere bakildiginda sehirlerin merkezinde kütüphane yer alirdi. Bizim de medeniyetimizin alt yapisinda kitap ve kütüphane yer almakta." dedi.

Gürel, çocuklarin gelecege egitimli sekilde tasinmasi için ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini ifade etti.

Konusmanin ardindan il genelinde yapilan 54 kütüphanenin toplu açilisi yapildi.

Vali Gürel, Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Turgut Acarli, sube müdürleri, okul idarecileri, ögretmenler ve ögrenciler, daha sonra kütüphaneyi gezdi.

Gürel ve beraberindekiler ögrencilerle kitap da okudu.
Kaynak: AA