Evimiz Atölye Projesinin 5'Inci Adresi Günes Mahallesi Oldu

İçel Büyüksehir Belediyesinin ’Evimiz Atölye Projesi’ bir mahallede daha basladi. Projenin 5’inci mahallesi olan Akdeniz ilçesi Günes Mahallesi’nde yasayan 63 kadin, 4 haftalik egitimin ardindan üretim sürecine geçti.

Evimiz Atölye Projesinin 5'Inci Adresi Günes Mahallesi Oldu
Toroslar ilçesi Mevlana, Akdeniz ilçesi Turgutreis, Tarsus ilçesi Yesil ve Erdemli ilçesi Tömük mahallelerinde sürdürülen projeye, Akdeniz ilçesi Günes Mahallesi de eklendi. Büyüksehir Belediyesinin gönüllü egitmenleri, projeye katilan kadinlara 4 haftalik egitim verdi. Kadinlar, çoraptan oyuncak üretiminin püf noktalarini ögrendi. Egitim sürecinin ardindan İçelden Kadin Kooperatifi Baskani ve İçel Büyüksehir Belediyesi gönüllüsü Meral Seçer ile bir araya gelen kadinlar, oyuncak üretimine baslayacak. Üretilen oyuncaklar Büyüksehir Belediyesi tarafindan satin alinarak, kentteki çocuklara dagitilacak. Bu sayede evdeki gizli is gücünü açiga çikartan kadinlar, ev ekonomilerine de katki saglayacak.

“Ürettikleri ürünlerin karsiliginda bir gelirleri oluyor ve onlara bir özgüven asiliyor”

Meral Seçer, Evimiz Atölye Projesinin 5’inci duragi olan Günes Mahallesi’nde kadinlarla bir araya geldiklerini belirterek, “Burada kadinlarimizla sohbet ettik. Bu projede gerçekten ne kadar mutlu olduklarini gördük. Çünkü evde gizli kadin is gücünün ortaya çikmasinin, kendilerine ek gelir elde etmelerinin onlar için çok mutluluk verici ve motive edici bir olay oldugunu gördük. Ayrica burada sosyallesmeleri ve daha farkli projelerde de yer almak istemeleri bizim için sevindirici oldu. Evdeki gizli kadin is gücünün ekonomik degere dönüsmesi, kadinlarin da kendilerini daha güçlü hissetmelerine sebep oluyor. Çünkü kendi emekleriyle ürettikleri ürünlerin karsiliginda bir gelirleri oluyor ve onlara bir özgüven asiliyor. Daha fazla, daha farkli seyler yapmak istemeleri de bunun göstergesi oluyor” dedi.

Kendileri için de mutluluk verici ve motive edici bir proje oldugunu söyleyen Seçer, “Bu projemiz devam edecek. Özellikle dezavantajli bölgede yasayan kadinlarimiz, arazisi, bahçesi, bagi olmayan yani evde sinirlanmis olan kadinlarimiz için bu tür egitimler çok önemli ve sürdürmeye devam edecegiz” diye konustu.

Büyüksehir Belediyesinde gönüllü egitmen Müge Erdin, Günes Mahallesi’nde sürdürdükleri çalismayla ilgili, “Günes Mahallesi’nde 4 hafta egitim verdik. Uyuyan bebek ve bebek ögrettik. Simdi onlarin malzemelerini hazirladik. Her bir ögrenciye 50’ser bebek verecegiz. 15 gün süre verecegiz. Onu da gelip toplayacagiz, ücretlerini verecekler. Bebekleri alacagiz” ifadelerini kullandi.

Projeye katilan kadinlardan Emine Fidan, bu tarz çalismalara hevesli oldugunu vurgulayarak, “Baktim burada da etkinlik var. Ben de geldim, katildim. Bize bu oyuncaklari ögrettiler. 2-3 haftada ögrendik. Hocalar da yardimci oldular. Iyi geçti, 3 hafta içinde basardik. Zaten böyle bir seye ihtiyacimiz vardi. Vahap Baskan’a böyle bir etkinlik yaptigi için tesekkür ederiz. Biz de evimize katkida bulunacagiz onun sayesinde” dedi.

Kadinlardan Kiymet Riyal, “Geldik kayit olduk. Hocalar geldi, 3 haftadir geliyoruz. Bize kesmeyi, dikmeyi gösterdiler. Güzel bir is. Biz eskiden bilmiyorduk çoraptan böyle seylerin çikacagini" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA