Çorum Valisi Çiftçi, Bu Yil Kentte 5 Kisinin Sahte Içkiden Öldügünü Açikladi

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, kentte 2021 yilinda 5 kisinin sahte alkolden zehirlenip hayatini kaybettigini bildirdi.

Çiftçi, makaminda düzenledigi basin toplantisinda, bu yil 19 kisinin sahte içki nedeniyle kentteki çesitli hastanelere basvurdugunu belirterek, "Hastaneye gelen vatandaslardan 11'inin tedavisi tamamlandiktan sonra taburcu edilmis, 5 sahis hayatini kaybetmis, 1'i yogun bakimda olmak üzere 3 sahsin halen hastanelerimizde tedavileri devam etmektedir." dedi.

Sahte içkinin Türkiye'de ve Çorum'da halk sagligini tehdit ettigini belirten Çiftçi, "Hatta ölümlere sebebiyet veren kaçak içki üretimi ve satisiyla mücadele kapsaminda 2021'de ilimizde Il Jandarma Komutanligi ve Il Emniyet Müdürlügümüz toplam 36 operasyon gerçeklestirmistir. Bu operasyonlarda 45 bin litre sahte içki, 90 kilogram anason, 80 litre etil alkol, 10 distilasyon (damitma) sistemi ve 165 bos sise ele geçirilmistir." açiklamasinda bulundu.

Kentte sahte içki imal eden 46 zanlinin gözaltina alindigini aktaran Çiftçi, 40 zanlinin savcilikça serbest birakildigini, 5 zanlinin adli kontrol sartiyla saliverildigini, 1 zanlinin da tutuklandigini kaydetti.

Çiftçi, 2022 yilinin herkese saglik ve mutluluk getirmesi temennisinde bulunarak, "2021'in son günlerinde vatandaslarimiza tavsiyem; alkolün hem gerçeginden, hem sahtesinden sakinmalari gerektigidir. 2022'nin hayirli olmasini diliyor, saglikli, mutlu, güzel günler geçirmemizi temenni ediyorum." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA