Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır? Havuçlu Patatesli Bezelye Tarifi

Bezelye yemeği birçok kişi tarafından sevilen lezzetlerdendir. Bu sebeple birçok kişi bezelye yemeği nasıl yapılır sorusuna cevap arıyor. Peki, bezelye yemeği nasıl yapılır? Bezelye yemeği tarifi nasıl? Bezelye yemeği kaç kalori? İşte detaylar...

Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır? Havuçlu Patatesli Bezelye Tarifi
Birçok kişinin vazgeçemediği tarifler arasında yer alan bezleye yemeği oldukça tercih ediliyor. Bu sebeple evde taze ve lezzetli bir bezelye pişirmek isteyenler bezelye yemeği nasıl yapılır ve bezelye tarifi hakkında sık sık araştırma yapıyor. Rengarenk görüntüsüyle ve muhteşem lezzetiyle akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan bezelye yemeği Türk mutfağının sık sık yapılan yemekleri arasında yer alır. Bezelye tarifi ve bezelye yemeği püf noktaları için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.

Bezelye Tarifi İçin Gerekli Malzemeler


Bezelye tarifi için gerekli malzemeler
birçok kişinin merak ettiği konulardandır. Bezelye yapmadan önce mutlaka elinizde bu malzemelerin olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bezelye yemeği için gerekli malzemeler ise şu maddeler halinde sıralanabilir;

2 adet büyük boy patates
1 adet büyük boy havuç
1 kilogram ayıklanmış bezelye
2 adet küçük boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2,5 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı pul biber
2,5 su bardağı sıcak su
Az sıvı yağ


Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır? Havuçlu Patatesli Bezelye Tarifi

Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır?


Bezelye yemeğini seven birçok kişi zor yapıldığını tahmin ederek hiç bezelye yapma işine girmek istemez. Fakat bezelye yemeği oldukça kolay bir şekilde yapılan tarifler arasında yer alır. Elimizde gerekli malzemeler bulunuyorsa artık bezelye yemeği nasıl yapılır sorusuna cevap verebiliriz. Bezelye için soğanları yemeklik bir şekilde doğrayın. Ardından 3-4 kaşık sıvı yağın içine atarak soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Soğanların kavrulmasının ardından patates ve havuçları küçük küçük doğrayıp içine ilave edin. Salçayı da ekleyerek kokusu çıkana kadar karıştırın. Tuz ve pul biberi de ekledikten sonra bezelyeleri de ilave ederek sıcak suyunu koyun. Kısık ateşte 40 dakika piştikten sonra bir süre dinlenmeye bırakın. Bezelye yemeğinizi afiyetle tüketebilirsiniz.

Bezelye Yemeği Yanına Ne Gider?


Bezelye yemeği yaptınız fakat yanına yakışacak bir lezzet arıyorsanız bunun için size birkaç tavsiye verebiliriz. Bezelye yemeğinin yanına ne iyi gider sorusu bu sebeple sık sık aratılır. Bezelye için ilk akla gelen yan lezzetler arasında pirinç pilavı yer alır. Ayrıca bulgur pilavı da iyi bir seçenek olabilir. Makarna da bu yemeğin yanına yakışan lezzetler arasında bulunur. Ayrıca bezelye yemeğinin içine ekleyeceğiniz kıyma veya et de bu tarifi çeşitlendirmek açısından en iyi seçeneklerdendir.


Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır? Havuçlu Patatesli Bezelye Tarifi

Bezelye Gaz Yapar Mı?


Bezelye yemeği hakkında en merak edilen sorulardan biri de bezelye gaz yapar mı sorusudur. Bezelye gaz yapan besinlerden değildir. Fakat aşırı tüketmemek sağlık açısından oldukça faydalı bir tercih olacaktır.

Bezelye Yemeği Kalori Değeri


Bezelye yemeği kalori
değeri birçok kişi tarafından merak ediliyor. Düşük kaloriye sahip olması ve sağlıklı sebze yemekleri arasında bulunması uzmanlar tarafından sık sık önerilen yemekler arasında bulunmasına yardımcı olur. Orta porsiyon bir bezelye yemeği 99 kaloridir.