Rus Salatası Nasıl Yapılır? Rus Salatası Tarifi

Rus salatası birçok kişinin sevdiği lezzetler arasında yer alır. Evde bu tarifi denemek isteyen birçok kişi ise Rus salatası nasıl yapılır sorusuna cevap arıyor. Peki, .Rus salatası nasıl yapılır? Rus salatası püf noktaları nelerdir? Rus salatası tarifi nedir? İşte detaylar...

Rus Salatası Nasıl Yapılır? Rus Salatası Tarifi
En tercih edilen mezeler arasında yer alan Rus salatası sık sık sofralarımızda gördüğümüz besinlerdendir. Yılbaşının yaklaşmasıyla beraber lezzetli bir akşam yemeği verecek olan birçok kişi akşama ne tür mezeler yapacağı hakkında araştırma yapıyor. Birçok kişinin favori mezeleri arasında yer alan Rus salatası hem pratikliğiyle hem de lezzetiyle sofranızı süsleyecek. Bu sebeple iyi bir lezzet ortaya çıkarmak isteyenler sık sık Rus salatası nasıl yapılır ve Rus salatası tarifi konularını aratıyor. Rus salatası püf noktaları ve Rus salatası tarifi için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.

Rus Salatası İçin Gerekli Malzemeler


Sofralara en çok yakışan mezeler arasında yer alan Rus salatası birçok kişi tarafından oldukça seviliyor. Bu sebeple en sık aratılanlar arasında Rus salatası nasıl yapılır sorusu yer alıyor. Rus salatası yapmadan önce birkaç malzemeye ihtiyacımız vardır. İşte Rus salatası için gerekli malzemeler;

3 tane orta boy patates

2 tane havuç

1 su bardağı bezelye

6- 7 tane kornişon salatalık turşusu

5 yemek kaşığı yoğurt

5 yemek kaşığı mayonez

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber


Rus Salatası Nasıl Yapılır?


Rus salatası tarifi birçok kişinin araştırdığı konulardandır. Yemeklerin yanına en yakışan mezelerden olan Rus salatasını yapmak oldukça kolaydır. Evde nasıl yapılacağından emin olamayanların en merak ettiği konular arasında ise Rus salatası nasıl yapılır sorusu yer alır. Rus salatası yapmak için öncelikle sebzeleri haşlayarak yumuşayana kadar bekleyin. Haşlanan sebzeleri süzerek bir kenara alın. Sebzeleri soyarak küp küp doğradıktan sonra soğumaya bırakın. Ardından bir kabın içine 2 kase yoğurdu ekleyin 5 yemek kaşığı mayonezi de ilave ettikten sonra Turşusunu da ekleyerek iyice karıştırın. Bu noktada sebzeleri ezmemeye özen göstermelisiniz. Rus salatanızı afiyetle tüketebilirsiniz.


Rus Salatası Nasıl Yapılır? Rus Salatası Tarifi




Rus Salatası Püf Noktaları


Rus salatası püf noktaları birçok kişi tarafından merak ediliyor. Daha lezzetli bir meze ortaya çıkarmak isteyenler için birkaç püf noktası bulunmaktadır. Öncelikle ilk dikkat etmeniz gereken konu tüm sebzeleri ayrı tencerelerde haşlamaktır. Çünkü havuç ve patates aynı sürede pişmeyeceğinden çiğ kalma durumu ortaya çıkabilir. Dengeli malzemeler ortaya çıkarmak için bütün sebzelerden bir kase koymaya özen göstermelisiniz. Bu sayede yoğun ve baskın bir tat oluşmayacaktır. Eğer isterseniz içine sosis veya zeytin ekleyerek de bu salatayı çeşitlendirebilirsiniz. Sebzelerin haşlanmasının ardından direkt buzlu suya atmak oldukça lezzetli olmasına katkıda bulunur. Bu şoklama işlemi sebzelerinizin dağılmasının önüne geçer.


Rus Salatası Nasıl Yapılır? Rus Salatası Tarifi

Rus Salatası Kalori


Kilo kontrolü sağlamak isteyen birçok kişi Rus salatası kalori değerini de sık sık aratıyor. Yoğurtlu ve sebzeli bir salata olan bu tarif aşırı tüketilmediği sürece oldukça sağlıklı ve kilo aldırmayan seçenekler arasında bulunur. Fakat bu noktada porsiyon kontrolü sağlamak oldukça önemlidir. 1 kase Rus salatası ortalama 255 kaloridir.