Çukurova Öykü Ödülü'nü 'Bastan' Aldi

Bu yil ilk kez düzenlenen Çukurova Öykü Ödülü’nde dereceye giren eserler belli oldu.

Çukurova Belediyesi ve Yeni Adana Gazetesi isbirligiyle ilki düzenlenen "2021 Çukurova Öykü Ödülü"nün sonuçlari Yeni Adana gazetesinin 104’üncü kurulus yildönümünde yarisma koordinatörü Süreyya Köle tarafindan açiklandi.

Ön seçici kurulunda Gamze Güller ve Deniz Dengiz Simsek’in yer aldigi, "Emek" konulu yarismaya Türkiye’nin ve dünyanin farkli yerlerinden Türkçe öyküler gönderildi. Ön seçici kurul tarafindan seçilen 30 öyküyü degerlendiren, Nursel Duruel, Nihat Ziyalan, Mustafa Balel, Murat Yalçin, Feryal Tilmaç, Mehmet Erte ve Süreyya Köle’den olusan seçici kurul, birinciligi "Bastan" adli öyküsüyle Zeynep Paftali’ya, ikinciligi "Uzayan Is Saatleri" adli öyküsüyle Özgür Çirak’a, üçüncülügü "Sinekler" adli öyküsüyle Mehmet Oguz Aslan’a verdi.

Yarismanin ödül töreni pandemi kosullarinin izin vermesi halinde Çukurova Belediyesi tarafindan düzenlenen "Orhan Kemal Edebiyat Festivali" kapsaminda gerçeklestirilecek.

Yarisma koordinatörü Süreyya Köle "Yarisma duyurusunda bulundugumuzda, bugüne gelindiginde artik her yer Çukurova, demistik. Bize tam da bu yaklasimi deneyimleten bir yarisma süreci yasadik. Yalnizca Türkiye’den degil, dünyanin farkli yerlerinden, emegin farkli hallerine isaret eden öyküler geldi. Birincilik Italya’da yasayan bir Türk yazara gitti. Seçici kurul olarak bizi memnun eden bir baska konu ise dereceye giren öykülerin günümüz, modern öykücülügünün olanaklariyla yazilmis olmasidir" dedi.

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin’e tesekkür eden Süreyya Köle, “Belediye baskanlarina ulasmak zor, ulastiginiz zaman bu konularda ikna etmek zor. Ancak ilk andan itibaren Baskan Soner Çetin bizlere destek. Bu isbirligi için Soner Çetin’e tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA