Arnavutköy'de 6 Kütüphanenin Açilisi Coskuyla Gerçeklestirildi

Arnavutköy Belediyesince yapimi tamamlanan 6 kütüphanenin açilis programi gerçeklestirildi. Açilista konusan Belediye Baskani Ahmet Hasim Baltaci, “Ayni anda yaklasik 700 vatandasimizin hizmet alabilecegi, 40 bine yakin kitabin oldugu kütüphanelerimizden özellikle gençlerimiz doya doya yararlanacaklar” dedi.

Arnavutköy'de 6 Kütüphanenin Açilisi Coskuyla Gerçeklestirildi
Arnavutköy Belediyesi ilçe genelinde yapimini tamamlamis oldugu, son teknoloji ile donatilmis 6 adet kütüphanenin açilisini düzenledigi görkemli bir açilis programi ile gerçeklestirdi. Açilis programina Arnavutköy Belediye Baskani Ahmet Hasim Baltaci, AK Parti Istanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Arnavutköy Belediye Baskani Ahmet Hasim Baltaci ve çok sayida davetli katildi.

Baskan Baltaci, kurdele kesiminin ardindan kütüphaneyi gezen vatandaslarla tek tek ilgilendi.

Açilislari yapilan kütüphanelerden biri olan Erdem Bayazit Kütüphanesi, 6 bin kitap kapasiteli olmakla birlikte, sessiz oturma alani kapasitesi olarak 36 kisiye ayni anda hizmet verebilir durumda. Akilli kütüphane sistemi, katalog tarama cihazi, bilgisayar sinifi, 14’er kisi kapasiteli 3 adet derslik, 100 kisilik konferans salonu, mescit ve ayni anda 10 kisiye verebilen kek ve mesrubat ikram alani bulunmakta. Kütüphaneyi kullanan ögrenciler ayni zamanda, dersleri için çikti alabilme imkanina da sahip olabilecek.

“Genç kardeslerimize, kitapseverlere çok güzel 6 mekan bina insa ettik”

Açilis programinda konusan Arnavutköy Belediye Baskani Ahmet Hasim Baltaci, “Genç kardeslerimize, kitapseverlere çok güzel 6 mekan bina insa ettik. Ayni anda yaklasik 700 vatandasimizin hizmet alabilecegi, 40 bine yakin kitabin oldugu kütüphanelerimizden özellikle gençlerimiz doya doya yararlanacaklar. Her bir mekanin özen ile tasarlandigi, çok önemli oldugu, isimlendirme açisindan da çok deger tasiyor. Su an içerisinde bulundugumuz mekan Mehmet Akif Ersoy’un, Istiklal sairimizin ismini tasiyor. Onun devaminda burasi bir kitap kafe. Bütün bunlar genç neslimize, kendi kültür dünyamizin önemli isimlerini tanitmak, onlari kalici hale getirmek” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA