Polisin Ikna Çalismasi Sonucu Teslim Olan Terörist Gaziantep'te Ailesiyle Bulusturuldu

Teslim olan terörist F.S: 'Tekrar vatanima dönmek ve aileme kavusmak çok güzel bir duygu. Bunun için çok mutluyum' 'Buradan o taraftakilere söyleyecegim sey; sadece oranin bir yalan dünyasi oldugu. Oradan kaçmak isteyen çok kisi var biliyorum'

MEHMET AKIF PARLAK - Gaziantep Emniyet Müdürlügünün ikna çalismalari sonucu güvenlik güçlerine teslim olan terörist ailesine kavustu.

Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele ve Istihbarat Sube Müdürlügü ekipleri, kentte terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarla huzur ve güveni tesis etmeye çalisirken Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) kapsaminda ise daga kaçirilan çocuklarin aileleriyle de görüserek ikna faaliyetleri yürütüyor.

Bu kapsamda ekipler, 6 yil önce terör örgütüne katilan F.S'nin (25) teslim olmasi için Gaziantep Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde yaklasik 10 ay süren bir çalisma yürüttü.

Ailesinin ve ekiplerin ikna etmesi sonucu terör örgütünden kaçarak Habur Kara Hudut Kapisi'nda güvenlik güçlerine teslim olan F.S, Gaziantep Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügünde annesi ve babasiyla bulusturuldu.

Oglunu karsisinda görünce gözyaslarini tutamayan Hülya S. ogluna sarilirken "Yavrum, kurban olurum sana." deyip ellerini oksadi.

- "Anlattiklari her seyin yalan oldugunu net olarak anladim"

Bulusmanin ardindan F.S. AA muhabirine, terör örgütünün kendilerine söylediklerini, vicdaninda sorguladigini ve tutarsizliklari görünce kaçmaya karar verdigini söyledi.

Ailesine kavustugu için mutlu oldugunu belirten F.S. söyle konustu:

"Anlattiklari her seyin yalan oldugunu net olarak anladim. 2021 yilinin ortalarinda ailemle iletisime geçtim. Onlar bana 'Gaziantep Emniyet Müdürlügü bizimle her zaman irtibattalar.' diye söyledi. 'Seni onlarla görüstürelim.' dediler. Ben de öyle dahil oldum. Bana Etkin Pismanlik Yasasi'ndan bahsettiler. Ondan sonra terör örgütünden kaçmaya karar verdim ve kaçarak Türkiye Cumhuriyeti'ne teslim oldum. Yani teslim oldugumda herhangi bir ön yargi ve olumsuzluk yasamadim. Tekrar vatanima dönmek ve aileme kavusmak çok güzel bir duygu. Bunun için çok mutluyum. Buradan o taraftakilere söyleyecegim sey; sadece oranin bir yalan dünyasi oldugu. Oradan kaçmak isteyen çok kisi var biliyorum. Oradan bu tarafa gelmeleri için tekrar çagri yapiyorum: Geri gelsinler, vatanina ve ailesine tekrar kavussunlar. Bu çok garip bir duygu. Çok garip, inanin, insanin içi kipir kipir oluyor."

- Aile de çok mutlu

Bulusmaya tekerlekli sandalyeyle gelen baba Salih S. ise emegi geçenlere tesekkür ederek "Çocugumuza kavustugumuz için çok mutlu ve memnunum. Çocugumu ilk gördügümde anlatilmaz bir sevinç oldu içimde. Içim dolu, anlatamiyorum sevincimi." dedi.

Anne Hülya S. da ogluna yillar sonra kavustugu için çok heyecanli oldugunu ifade ederek "Oglumuza kavustugumuz için çok sevinçliyiz. Geceden beri uyuyamadim. Ne söyleyecegimi bilmiyorum. Allah herkesten razi olsun. Çok heyecanliyim. Herkes canla basla çalisti. Allah razi olsun. Degisik bir duygu, aksamdan beri çok heyecanliyim." diye konustu.

Zanli F.S. emniyetteki islemlerin ardindan adliyeye sevk edilecek.
Kaynak: AA