Almanya, 2021'De Silah Ihracatinda Rekor Kirdi

Hükümet, bu yil Misir’a 4,34 milyar avroluk askeri satisa onay verdi.

Almanya'nin silah ve askeri malzeme ihracati, bu yil yaklasik 9,04 milyar avroya ulasarak rekor kirdi.

Alman Haber Ajansi'nin (DPA) haberine göre, Sol Partinin soru önergesine yanit veren Almanya Ekonomi Bakanligi, hükümetin bu yil yaklasik 9,04 milyar avroluk silah ve askeri malzeme satisina onay verdigini açikladi.

Böylece Almanya’nin 2021'de silah ve askeri malzeme satisi rekor tazeledi. Berlin’in silah ve askeri malzeme satisinda bundan önceki yillik rekor 2019’da 8,02 milyar avro olmustu.

Verilen yanitta bu yil Almanya'nin en fazla silah ve askeri teçhizat sattigi ülkenin Misir oldugu kaydedildi.

Berlin, Misir’a 4,34 milyar avroluk silah ve teçhizat satisina onay verdi.

Angela Merkel yönetimindeki eski Alman federal hükümeti, hükümet degisikliginden kisa bir süre önce Misir'a iki hassas silah ihracatini onaylamisti.

Merkel baskanliginda toplanan Federal Güvenlik Konseyi, Misir'a Thyssenkrupp Marine Systems'in üç "MEKO A-200 EN" sinifi firkateyni ve Diehl Defence'in "IRIS-T SLS / SLX tipi" 16 hava savunma sisteminin satilmasina onay vermisti.

Alman hükümeti, ThyssenKrupp Marine Systems'in Singapur'a "218 SG" sinifi denizalti ihraç etmesini de onaylamisti.

Misir, 2020’de 763,8 milyon avro ile Macaristan'dan sonra Almanya'nin silah satisinda ikinci sirada yer almisti.

Misir'in Yemen'de sivillerin öldürüldügü saldirilar düzenledigi iddia edilen Suudi Arabistan'a destek vermesinden dolayi silahlarin bu ülkeye satilmasi, Almanya'da tartismalara neden oluyor.

Almanya'nin silah ve askeri malzeme satisi, 2020’de bir önceki yila göre yüzde 27,4 gerileyerek 5 milyar 820 milyon avro olmustu.
Kaynak: AA