Yemen'de Marib'deki Çatismalari Takip Eden Iki Gazeteci Yaralandi

Yemen Gazeteciler Sendikasi, Marib ilinde Iran destekli Husiler ile hükümet güçleri arasinda yasanan çatismalari takip eden iki gazetecinin yaralandigini duyurdu.

Sendikadan yapilan yazili açiklamada, Marib kentindeki çatismalari takip eden yerel gazeteci Macid Ayas ile Muhammed Abdulkerim'in Husilerin attigi bir roket sonucu yaralandigi belirtildi.

Açiklamada, düsünce ve ifade özgürlügü ile ilgili kuruluslara, Yemen'de gazetecilerin hayatlarinin hedef alinmamasi için çatisan taraflara baski yapmalari çagrisinda bulunuldu.

Husilerden konuyla ilgili henüz bir açiklama yapilmadi.

Yemen'de medya ve insan haklari örgütleri, ülkedeki gazetecilerin çatisan taraflardan birçok ihlal ve suça maruz kaldigini söylüyor.

Uluslararasi Sinir Tanimayan Gazeteciler Örgütü, 2020 yilinda yayinlanan küresel basin özgürlügü siralamasinda Yemen, 180 ülke arasinda 167. sirada yer aliyor.

Yemen'de Iran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA