Tekirdag'da Esini Benzin Dökerek Yaktigi Iddia Edilen Tutuklu Sanik Yargilaniyor

Tekirdag'in Muratli ilçesinde esinin üzerine benzin dökerek yaktigi iddia edilen tutuklu sanigin yargilanmasina baslandi.



Tekirdag 3. Agir Ceza Mahkemesinde görülen davanin ilk durusmasina, esi tarafindan yüzüne benzin dökülerek yakildigi iddia edilen Ayse A. ve avukatlari katildi.

Tutuklu sanik Ekrem A. ise durusmaya Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla baglandi.

Sanik Ekrem A, savunmasinda, olay günü esini konusmak için ormanlik alana götürdügünü iddia ederek, "Esimin birileriyle görüstügünden süpheleniyordum. Kendisine zarar vermek gibi bir kastim veya düsüncem yoktu. Kendimi yakmak istedim. Ates parlayinca o da zarar gördü. Benim de kiyafetlerim ve elim yandi. Kesinlikle öldürmek veya zarar vermek gibi bir kastim yoktu." dedi.

Mahkeme, tanik ve avukatlari dinledikten sonra durusmayi 18 Subat 2022'ye erteledi.

Ayse A'nin avukati Çaglar Imer, durusma sonrasi gazetecilere yaptigi açiklamada, sanigin, müvekkilini canavarca hislerle eziyet çektirerek, tasarlayarak kasten adam öldürme suçundan yargilandigini söyledi.

Imer, "Sanigin müvekkilime yönelik yapmadigi halde, kendisini haksiz tahrik indiriminden yararlandirmak için sürekli iftira attigi görülmektedir. Bizim sayin mahkemeden talebimiz bu iftiralara engel olunmasi." dedi.

Ayse A'nin babasi Teknur Karatas ise bir baba olarak çok caninin yandigini anlatarak, "Bundan sonra böylelerine en agir cezanin verilmesini istiyoruz. Baska annelerin, babalarin canlarinin yanmamasini istiyorum." diye konustu.

Muratli ilçesinde yaklasik 9 ay önce kendisini aldattigini iddia ettigi esini motosikletle Süleymanpasa ilçesindeki ormanlik alana götüren Ekrem A'nin, tartistigi esinin üzerine benzin dökerek yaktigi iddia edilmisti.

Vücudunda agir yaniklar olusan 2 çocuk annesi kadin üzerindeki alevleri söndürdükten sonra yaklasik 1 kilometre yürümüs, vatandaslarin çagirdigi 112 Acil Saglik ekiplerince hastaneye kaldirilmisti.

Gözaltina alinan süpheli Ekrem A. tutuklanmisti.

Kaynak: AA