Meksika'da Belediye Isçileri Sokaklara Çöp Dökerek Atese Verdi

Meksika’da maaslarini alamayan belediye isçileri protesto amaciyla sokaklara kamyonlarla çöp dökerek atese verdi. Isçiler yetkililerden haklari olan maas ödemelerinin yapilmasini talep etti.

Meksika'da Belediye Isçileri Sokaklara Çöp Dökerek Atese Verdi
Meksika’nin Toluca sehrinde maaslarini alamayan belediye isçileri, protesto amaciyla sokaklara kamyonlarla çöp dökerek atese verdi. Isçileri, çöp kamyonlariyla topladiklari çöpleri basta Belediye Sarayi’nin önü olmak üzere sehrin islek sokak ve caddelerine döktü. Sehrin çesitli bölgelerinde yaptiklari protestolarda isçiler, bazi çöp yiginlarini atese verirken, kentdeki birkaç islek caddeyi de trafige kapatti.

Toluca Belediyesi bünyesinde çalisan ve maas ödemelerini alamayan isçiler, yaptiklari protestolarda yetkililerden maaslarinin yani sira kanuni haklari olan yilbasi ve tatil ikramiyelerinin de ödenmesini talep etti.

Meksika Eyaleti Insan Haklari Komisyonu ise, çalisanlara maaslarini ödemeyen belediye yetkilileri hakkinda 7 ayri sikayette bulunurken, yasanan problem nedeniyle belediye baskanindan ayrintili bir rapor istedi.

Toluca sehri yetkilileri, geçtigimiz çarsamba günü belediye bünyesinde çalisan 2 bin 400 isçinin geciken maaslari hakkinda çözüm üretmek amaciyla toplanti düzenlemis, ancak ödemelere iliskin bir açiklama yapilmadi.
Kaynak: İHA