Kütahya'ya Engelli Rehabilitasyon Ve Bakim Merkezi

KÜTAHYA – Yamantürk Vakfi tarafindan imzalanan protokolle Hilal Kent Mahallesi’nde yapimi tamamlanan Yamantürk Rehabilitasyon ve Bakim Merkezi’nin Kütahya Belediyesi’ne devir teslim imza töreni gerçeklestirildi.

Kütahya'ya Engelli Rehabilitasyon Ve Bakim Merkezi
Güris firmasi Genel Müdür Yardimcisi Orhan Barut, Kütahya’ya böyle bir hizmeti kazandirmanin mutlulugunu yasadiklarini ifade ederek, bu imkani kendilerine sunan herkese tesekkür etti.

"Hayirli bir günde hayirli bir törenle ile birlikte olundugunu" ifade ederek sözlerine baslayan Belediye Baskani Alim Isik, 2018 yilinda baslayan is birliginin 2019 yilindaki görev degisikligi nedeniyle yeniden ele alindigini ifade etti.

Baskan Isik, “Eski protokol kapsaminda ki yapilacak olan rehabilitasyon merkezinde sorunlar yasaninca, özellikle de 1453 konutlarinin içinde bulundugu Hilal Kent Mahallemizde yeni bir tesisin hem sehrimize hem de mahallemize deger katacagi düsüncesiyle, 25 Mart 2021 tarihinde protokolümüzü yeniledik. Yer tahsisini yaptik, 21 Mayis 2021 tarihinde ise baslandi. Aradan geçen 7 aylik süre sonunda tesisin kabulünü yaptik” dedi.



"Belediyemizin kasasindan bir kurus çikmadi"

Projede emegi geçenlere tesekkür eden Baskan Isik, "Basta Güris ve Yamantürk Vakfi’nin tüm emegi geçenlerine, burada sosyal ve teknik katkisi olan Kütahyali hemsehrilerime ve çalisanlarimiza ayri ayri tesekkür ediyorum. Burayi engelli derneklerimizin engelsiz yasam merkezi olarak bir sosyal rehabilitasyon binasi seklinde kullanmayi planliyoruz. Ancak engelli derneklerimiz gerek ulasim gerekse daha merkezde böyle bir tesisin kendilerine kazandirilmasinin çok daha yararli olacagi sekilde düsüncelerini bize aktardilar. Oturup konusacagiz. Eger uygun görürlerse öncelik hakki onlarin. Degil ise, kullanim ve yapim amacina uygun yeni bir organizasyonu hep birlikte kararlastiracagiz. Önemli olan bu eserin buraya kazandirilmasiydi. Biz bu esere en iyi sekilde sahip çikacagiz ve en güzel sekilde kullanacagiz. Belediyemizin kasasindan bir kurus çikmadan bu eserin sehrimize kazandirilmasinda emegi geçenlere tesekkür ediyorum” diye konustu.

Taban alani 732 metrekare olan tesis 3 katli insa edilip, 2 bin 200 metrekare insaat alanina sahip oldugu belirtildi.

Tesisin 10 araçlik otoparki ve toplanti salonu, kütüphane, teknik odalar, kafeterya, etkinlik odasi, bay bayan mescit, sosyal donatilar ve saglik odasinin yer aldigi kaydedildi.
Kaynak: İHA