Bayrak Sevgisiyle Çiktigi Falezlerde Mahsur Kalan Adam Açiklamasi 'Eski Bayragin Öyle Dalgalanmasina Gönlüm Razi Olmadi'

Antalya’da 25 metre yüksekligindeki Papaz Kayasi’na tirmanarak eskiye Türk bayragini degistirdikten sonra falezlerde mahsur kalan Abdullah Kederli, “Eski bayragin orada böyle dalgalanmasina gönlüm razi olmadi. Yeni bayrak aldim ve tirmandim oraya. Ekipmanim olmadigi için inerken biraz korktum. Sag olsunlar deniz polisi ve itfaiyemiz yardima kostular” dedi.

Bayrak Sevgisiyle Çiktigi Falezlerde Mahsur Kalan Adam Açiklamasi 'Eski Bayragin Öyle Dalgalanmasina Gönlüm Razi Olmadi'


Olay, saat 17.00 sirasinda Muratpasa ilçesi Gençlik Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi altindaki falezlerde meydana geldi. Abdullah Kederli (38), falezlerden ayri bir sekilde su içinde bulunan Papaz Kayasi’ndaki direkteki yipranmis Türk bayragini fark etti. Bunun üzerine yaklasik 25 metre yüksekligindeki kayaya çikan Kederli, bayragi degistirmeyi basardi. Üzerinde sort ve tisörtle kayaya çikan genç, asagi inemedi. Gencin mahsur kaldigini gören arkadasi Gökhan Tugrul durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbarla bölgeye polis, saglik ve itfaiye ekibi sevk edildi. Itfaiye ekipleri falezlerden kayanin baglantili oldugu noktaya inis yapti ve daha sonra bir er kayaya tirmanmaya basladi.

Siddetli rüzgar nedeniyle üsüyen genç kayanin üzerindeki çalinin yanina yatarak soguktan korunmaya çalisti.

Itfaiye ve deniz polisinden film gibi operasyon

Kayaya tirmanan itfaiye eri mahsur kalan kisinin yanina ulasti. Itfaiye eri üsüyen gence hemen üzerindeki kazagini çikarip giydirdi. Kilavuz ipin hazirlanmasinin ardindan güvenlik yelegi takilan genç, kayalik alandan yavas yavas indirildi. Çok üsüdügü gözlemlenen genç deniz botuna alinarak, hemen battaniye verildi.



“Milli duygulariyla bayragi degistirmek istedi”

Kederli’nin arkadasi Gökhan Tugrul, “Bayragin eski oldugunu düsünerek çikmis. Bayragi yenilemek için oraya çikiyor, yaninda da bayrak getirmis. Sonra da inemedi. Milli duygulariyla bayragi degistirmek istiyor. Oradan inemeyecegini düsünerek itfaiyeyi aradim. Ilk defa çikmis oraya, bilseydi çikmazdi” dedi.



Saglik durumu iyi

Saglik durumu iyi oldugu gözlemlenen Abdullah Kederli, Kaleiçi Yat Limani’na götürüldü. Çalismalari kalabalik da seyir teraslarindan merakli gözlerle izledi. Itfaiyenin çalismasi ve gencin kaya üzerindeki hareketleri drone ile de görüntülendi.

“Gönlüm razi olmadi”

Kaleiçi Yat Limani’na deniz polisi tarafindan botla getirilen Kederli, direkten söktügü eski bayrakla açiklamalarda bulundu. Kederli, "Eski bayragin orada böyle dalgalanmasina gönlüm razi olmadi. Yeni bayrak aldim ve tirmandim oraya. Ekipmanim olmadigi için inerken biraz korktum. Sag olsunlar deniz polisi ve itfaiyemiz yardima kostular" diye konustu.

Kaynak: İHA