Afyonkarahisar'da Jeotermal Suyla Tropikal Balik Üretimine Baslandi

Afyonkarahisar’in Sandikli ilçesinde, jeotermal suyun geri dönüsümüyle tropikal akvaryum baligi üretimi yapilmaya baslandi.

Sandikli Belediye Baskani Mustafa Çöl, yaptigi açiklamada, belediyenin çiçek serasinda SANJET A.S tarafindan jeotermal suyla tropikal akvaryum baligi üretim çalismasina baslandigini bildirdi.

Jeotermal isitmali kapali devre quaponik sistemle tropikal akvaryum baliklari Ar-Ge çalismasi yapildigini dile getiren Çöl, söyle konustu:

"10 farkli türle yaklasik 12 bin balik kapasiteli tesis, sera içerisinde kurulan akvaryumlarda üretiliyor. Tesisin kurulum amaci, en büyük üretim maliyetlerinden biri olan suyun isitilmasinin jeotermal suyla yapilarak kis aylarindan etkilenmeden 12 ay boyunca üretim yapilmasidir. Üretmenin ne kadar önemli oldugunu bir kez daha ortaya koymanin mutlulugunu duyuyoruz."

Jeotermal suyla önce ilçeyi isittiklarini aktaran Çöl, "Ardindan seralarimizda domates ürettik, meyve sebzelerimizi kuruttuk. Bununla hayalimiz suyumuzun 4 farkli alanda kullanilmasiydi ve gördügünüz gibi artik balik yetistirmeye basladik. Burada en önemli nokta kisin su sicakligini jeotermal suyla isitarak maliyetleri en düsük noktalara çekerek, ekonomiye katki saglayip, üretime katkida bulunmak istiyoruz. Sandikli Belediyesi üretiyor, üretmeye devam edecek." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA