Adana'da FETÖ'nün 'Ev Abisi' Oldugu Iddia Edilen Saniga 15 Yila Kadar Hapis Istemi

Adana'da, Fetullahçi Terör Örgütü'nün (FETÖ) "ev abisi" oldugu iddia edilen sanik hakkinda 15 yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açildi.

Cumhuriyet Bassavciliginca tutuksuz A.F.D. hakkinda yürütülen sorusturma tamamlandi. FETÖ'nün "ev abisi" oldugu iddia sanik A.F.D. için "silahli terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yila kadar hapis cezasi istemiyle hazirlanan iddianame, Adana 11. Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Iddianamede, hakkinda FETÖ sorusturmasi yürütülen tanik S.K'nin ifadelerine yer verildi.

A.F.D. ile örgüte ait ayni evde sohbet toplantilarina kaldiklarini belirten tanik, "Biz A.F.D. ile FETÖ içerisinde 'okulcu' sifatiyla anilan örgüt abisine bagli evde kaliyorduk. Bizimle ilgilenen örgüt abisi E.Y'nin tayini baska bölgeye çikinca, örgüt içinde 'okulculuk' ve 'ev abiligi' görevini A.F.D. üstlendi." ifadesini kullandi.

Iddianamede, FETÖ'ye ait evlerde kaldigi anlatilan A.F.D'nin örgüt üyeliginden hakkinda islem yapilan kisilerle irtibatinin belirlendigi bilgisine yer verildi.

Sanigin "mahrem imam"larin talimatiyla asker ve polis okullarindaki örgüt mensubu ögrencilerden sorumlu "okulcu" sifatiyla faaliyet yürüttügü, son olarak "ev abiligi" yaptigi, dijital materyallerinde FETÖ elebasina ait fotograf ve yazilarin tespit edildigi belirtilen iddianamede, A.F.D'nin "silahli terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yil 6 aydan 15 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi istendi.

A.F.D, iddianamedeki ifadesinde hakkindaki suçlamalari kabul etmedi.

Kaynak: AA