Usak Zabita Ekipleri, Marketleri Denetledi

Usak’ta Zabita ekipleri, yerel ve zincir marketlerde fiyat, son kullanma tarihi, ve hijyen denetimi düzenledi. Usak Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Kurnaz, düzenlenen denetlemede vatandaslarin sagligini ve ekonomik çikarlarin göz önünde bulunarak uygulandiginin altini çizdi.

Usak Zabita Ekipleri, Marketleri Denetledi


Usak Belediyesi Zabita Müdürlügü Gida Denetim Birimi Ekipleri, sehir genelindeki birçok yerel ve zincir markette satilan ürünleri denetledi. Ekipler, süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri basta olmak üzere; çocuklarin tükettigi atistirmaliklar, son kullanma tarihi, raf ve kasa fiyat farkliliklari ve hijyenik kosullar gibi çesitli konularda denetimler gerçeklestirdi. Gida Denetim Birimi Ekipleri, denetlenen konularda eksik ya da hatali davranan isletmelere gerekli yaptirimlari uyguladi.

“Gerekli yaptirimlar uygulandi”

Düzenlenen denetimlere yönelik açiklamalarda bulunan Usak Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Kurnaz, söz konusu denetimlerin vatandasin sagligi ve ekonomik çikarlari göz önünde bulundurularak yapildiginin altini çizerek; “Belediye Zabita Ekiplerimiz, her zaman oldugu gibi bugün de vatandaslarimiz için sahada. Birçok markette, birçok konuyu kapsayacak biçimde denetimler gerçeklestirdik. Bazi konularda eksikleri bulunan kimi isletmelere gerekli uyari ya da yaptirimlar uygulandi” diye konustu.

Kaynak: İHA