Temizlik Görevlisi Kadindan Insanlik Dersi

Adana’da restoranda temizlik görevlisi olarak çalisan bir kadin zarf içerisinde buldugu 11 bin 985 lirayi sahibine teslim etti.

Temizlik Görevlisi Kadindan Insanlik Dersi
Merkez Çukurova ilçesi, Mahfesigmaz Mahallesinde bulunan bir restoranda temizlik görevlisi olarak çalisan 3 kiz çocuk annesi Fatma Güngör, sabah is yerine gelip görevine basladi.

Ögle saatlerinde masadan ayrilan müsterilerinin yerinde temizlik yapan Güngör koltukta zarf oldugunu fark etti. Zarfi aldiginda içinde para oldugunu ve üzerinde 11 bin 985 lira yazdigini gören Güngör hiç tereddüt etmeden zarfi restoran sahiplerine götürüp teslim etti. Bunun üzerine restoran sahipleri masada yemek yiyen müsterileri tek tek arayarak onlara ulasti. Bu müsterilerinden biri zarf içinde para düsürdügünü ve onu aradigini söyledi.

Restoran sahipleri Taner ve Metin Dura ismini açiklamak istemeyen müsteriyi restorana çagirip zarf içindeki parayi teslim etti. Para sahibi temizlik görevlisi kadina tesekkür etti. Restoran sahipleri de temizlik görevlisi kadini bu erdemli davranisindan dolayi çeyrek altinla ödüllerindi. Güngör ise yasadiklarini söyle anlatti:

“Ben temizlik yapiyordum koltugun kenarinda zarfin içerisinde para buldum. Baktigimda 11 bin 985 TL yaziyordu. Götürdüm kasaya teslim ettim. Alayim diye düsünmedim. Ben sahibiyle görüsmedim ama tesekkürlerini yetkililere bildirmis. Patronlarimda beni çok onure ettiler. Ben onlarin sevgi ve saygisini daha çok hissettim.”

Güngör yapilmasi gerekeni yaptigini söyleyerek, “Yapilmasi gereken sey bu zaten. Insanligimizi korumamiz lazim. Bu dünyayi düsünmeden yasamak lazim. Bu dünyayi düsünürsek hiçbir seyin içinden çikilmiyor. Bize verilen nimetlere sükretmek lazim” diye konustu.

Kaynak: İHA