Kars'in Ekonomisi Masaya Yatirildi

Kars’ta, Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz’ün baskanliginda; “Ekonomi Toplantisi” düzenlendi.

Kars'in Ekonomisi Masaya Yatirildi
Kars’in ekonomik durumu ile potansiyelinin degerlendirildigi toplantida, turizm, ticaret, tarim-hayvancilik, üretimin ve istihdamin artirilmasi, yasanan sorunlar, ihtiyaçlar ve yapilmasi gerekenler masaya yatirildi.

Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, özellikle hayvancilik bölgesi olan Kars’ta tarimsal üretim, et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri üretiminin artirilmasi gerektigini belirtti.

Öksüz, kadim sehir Kars’in hak ettigi yere gelmesi için birçok yatirim yapildigini, Dogu Ekspresi ve Turistik Dogu Ekspresinin de etkisiyle turizmde büyük bir ivme yakalandigini kaydetti.

Öksüz, turizm sektöründe istihdamin ve turizm gelirlerinin artirilmasi ve top-yekun kalkinma için el ele, gönül birligiyle gayret göstermeye devam edeceklerini söyledi.



Is birligi ve istisarenin önemine de deginen Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, “Ilimizin her alanda kalkinmasi, özellikle üretim ve istihdamin artirilmasi için ilgili kurumlar, sivil toplum kuruluslari, özel sirketler, esnaflar ve üreticiler arasinda etkin bir koordinasyon saglanmasi gerekiyor” dedi.

Kars Valiligi Toplanti Salonu’nda düzenlenen toplantiya, üniversite, ilgili kamu kurum ve kuruluslarinin yöneticileri ile STK temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA