Izmir'de Pes Pese Islenen Cinayetlerin Saniklarina Agirlastirilmis Müebbet Hapis Cezasi

Torbali Ilçe Saglik Müdürü Mehmet Park ile bir doktorun esinin öldürülmesinde, cezaevinde intihar eden faille baglantili olduklari gerekçesiyle yargilanan iki sanik, ikiser kez agirlastirilmis müebbet hapse mahkum edildi.

Izmir'de Torbali Ilçe Saglik Müdürü Mehmet Park ile bir doktorun esinin öldürülmesine iliskin cezaevinde intihar eden faille baglantili olduklari gerekçesiyle yargilanan iki sanik, ikiser kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirildi.

Izmir 9. Agir Ceza Mahkemesinde durusmaya tutuklu saniklar M.S.Ç. ve S.C.D, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi. Tutuksuz sanik Ö.K. ile taraf avukatlari ve maktullerden Hatice Gülcemal'in ailesi ise mahkeme salonunda hazir bulundu.

Sanik M.S.Ç, iki yildir suçsuz yere tutuklu oldugunu savunarak, "Herhangi bir sekilde yardim amacim yoktu. Güvenlik güçlerine kapiyi ben açtim. Beraatimi istiyorum." dedi.

Diger sanik S.C.D. de suçsuz oldugunu iddia ederek, "Tek suçum Enver Yildiz (cinayetleri isleyen ve cezaevinde intihar eden kisi) ile Izmir'e gelmem ve onunla arkadaslik yapmam. Bunun disinda hiçbir suçlamayi kabul etmiyorum." diye konustu.

Maktul yakinlarinin avukatlari ise saniklarin kurgu içinde oldugunu savunarak, saniklarin iddianamedeki sevk maddelerince cezalandirilmasini talep etti.

Mahkeme heyeti, olayin azmettiricisi M.S.Ç. ve suça istirak eden S.C.D'yi Mehmet Park ve Hatice Gülcemal'e yönelik eylemleri nedeniyle "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ikiser kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasina mahkum etti. Ayrica, S.C.D'nin söz konusu olaydan 1 gün önce bir kadina yönelik "nitelikli yagma" ve "cebir, tehdit veya hile kullanarak kisiyi hürriyetinden yoksun kilma" suçlarini isledigi gerekçesiyle 8'er yil hapis cezasina çarptirilmasina karar verildi.

Heyet, tutuksuz sanik Ö.K'nin ise beraatini kararlastirdi.

- Olay

Torbali Ilçe Saglik Müdürü Mehmet Park (53), 29 Aralik 2019 aksami Izmir Ertugrul Mahallesi'ndeki evine gelen maskeli süpheli tarafindan silahla öldürülmüstü.

Bu olaydan kisa süre sonra genel cerrahi uzmani olarak görev yapan Harun Gülcemal'in esi Hatice Gülcemal de Park'in evine 600 metre mesafedeki evinde silahli saldiri sonucu hayatini kaybetmisti.

Zanli Enver Yildiz, bir polisin silahla yaralandigi operasyon sonrasinda yarali olarak yakalanmis, Torbali Adliyesinde çikarildigi nöbetçi hakimlikçe tutuklanmisti.

Yildiz olaydan 2 hafta sonra cezaevinde intihar etmisti. Sorusturma devam ederken, Yildiz'in ölümü nedeniyle ek kovusturmaya yer olmadigina dair karar verilmisti. Cinayetlerle ilgisi oldugu iddia edilen 3 kisi hakkinda dava açilmisti.

Saniklardan S.C.D. hakkinda, intihar eden zanli Enver Yildiz'la birlikte söz konusu olaydan 1 gün önce bir kadina yönelik "nitelikli yagma" ve "cebir, tehdit veya hile kullanarak kisiyi hürriyetinden yoksun kilma" suçlarini da isledigi gerekçesiyle ek iddianame düzenlenmisti.
Kaynak: AA