GÜNCELLEME - Bolu'da Doktoru Darbettigi Iddia Edilen Hasta Yakini Tutuklandi

ADLI SÜREÇ EKLENDI.

Bolu Izzet Baysal Egitim ve Arastirma Hastanesinde görevli göz doktoru E.B'yi darbettigi iddiasiyla gözaltina alinan hasta yakini "nitelikli kasten yaralama" suçundan tutuklandi.

Doktor E.B. hemsirelerle tartisan bir hastayi bölgeden uzaklastirmak isterken hasta yakininin saldirisina ugradi.

Yüzüne aldigi yumruk darbesiyle burnu kirilan E.B. kendisine saldiran hasta yakinindan sikayetçi oldu.

Hastanenin güvenlik görevlileri tarafindan yakalanan saldirgan Y.E.D. olay yerine çagrilan polis ekiplerine teslim edildi, hastane yönetimi ise "beyaz kod" verdi.

Polis merkezindeki islemleri tamamlandiktan sonra Bolu Adliyesine sevk edilen Y.E.D. savcilik sorgusundan sonra çikarildigi nöbetçi hakimlikçe tutuklandi.

Doktor E.B. hastanenin acil servisinden yapilan ilk müdahalenin ardindan gazetecilere açiklamada bulundu.

Kendisine saldiran hasta yakini ile hastanin, hemsirelere zorluk çikardigini belirten E.B, "Sahis ve sahsin yanindaki kadin, zaten daha önce hemsire hanimlara hakaret etti. 'Parasini biz veriyoruz, bizi muayene edeceksiniz.' gibi sirasini beklemeden muayene olmak istedi. Diger hastalarimiz onlara tepki gösterdi. En son hastanenin özel güvenligi hastayi çikarirken kadin hala 'Parasini biz veriyoruz, bakacaksiniz.' dedi. Ben de 'Buyurun disari çikin. Ne konusuyorsunuz?' dedim. O esnada kadinin yanindaki erkek sahis burnuma yumruk atti." diye konustu.

E.B. burnunda kirik oldugunu ve is göremezlik raporu aldigini aktararak, "Çok üzücü. Diger hastalarimiz da magdur oldu bu durumdan. Onlar da sikayetçi. Biz de sikayetçi olduk, Bakanlik nezdinde de 'beyaz kod' verdik. Gerisi adli kisimda." dedi.

Doktor E.B. Türkiye'nin birçok yerinde benzer saldirilarin görüldügü, bunun önüne geçilmesi gerektigini vurguladi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, doktora görevi basindayken yapilan saldiriyi kinadi.
Kaynak: AA