Elbistan'da Istiklal Marsi'nin 100.Yilinda 100 Eser Sergisi Açildi

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde Istiklal Marsi’nin kabulünün 100.yil dönümü kapsaminda kursiyer ve usta ögreticilerin el emegi göz nuru yüz eserinden olusan "100. Yilinda 100 Eser ile Istiklâl Marsi ve Mehmet Akif Ersoy" konulu sergi açildi.

Elbistan'da Istiklal Marsi'nin 100.Yilinda 100 Eser Sergisi Açildi
Elbistan’da, Istiklal Marsinin kabulünün 100. yil dönümü kapsaminda hazirlanan 100 farkli eser sergisi açildi. Elbistan Gençlik Merkezi’nin salonunda açilan “100.Yilinda 100 Eser ile Istiklal Marsi ve Mehmet Akif Ersoy” konulu sergide, Elbistan Halk Egitimi Merkezi bünyesindeki kurslarda egitici ve kursiyerler tarafindan el emegi, göz nuruyla tablolara, kiyafetlere ve ürünlere islenen Mehmet Akif Ersoy, Istiklal Marsi, bayrak ve Atatürk’ün resimlerinin yer aldigi 100 farkli eser sergilendi.

Serginin açilisi, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

Günün anlam ve önemini belirten konusmayi ise Elbistan HEM Müdürü Bayram Alis yapti.

Istiklal Marsi’nin her misrasinda tarih, vatan ve bayrak aski bulunduguna isaret eden HEM Müdürü Alis, sunlari söyledi:

“Istiklâl Marsi, büyük sair ve dava adami Mehmet Akif Ersoy’un Anadolu’nun dört bir yaninda devam eden Millî Mücadele’nin ruhunu ve kararliligini yansitan, ayni zamanda mücadeleye cosku kazandiran eseridir. Istiklâl Marsi zalime, sömürgeciye boyun egmeyen, dünyaya meydan okuyan bir direnisin destanidir. Bugün yediden yetmise herkesin ayni inanç ve heyecanla okudugu, ezberledigi ve haykirdigi Istiklâl Marsi’nin her misrasinda tarih, vatan ve bayrak aski bulunmaktadir. 100 yil önce kaleme alinan ve Akif’in kahraman ordumuza ithaf ettigi bu mars, milletimizin tüm fertlerinin ayni heyecan ve imanla verdigi Istiklâl Harbi’nin manifestosudur.”

Alis, 2021 yilinin Istiklal Marsi yili oldugunu animsatarak bu çerçevede 100.yila özel sergi açtiklarini söyledi.



Alis’in konusmasinin ardindan siir okundu. Halk Egitimi Merkezi korosu da seslendirdigi türkü ve ezgilerle protokol üyeleri ve açilisa katilanlara müzik ziyafeti sundu.

Müzik dinletisinin ardindan serginin açilis kurdelesi kesildi. Elbistan Kaymakami Özkan Demir, Cumhuriyet Bassavcisi Hayri Ormanci ve protokol üyeleri, sergideki eser ve ürünleri tek tek inceleyerek bilgi aldi.

Serginin gezilmesinden sonra degerlendirme yapan Elbistan Kaymakami Özkan Demir, Mehmet Akif Ersoy’un,100 yil önce vatan ve millet askiyla yogrulan duygularini kaleme dökerek milletimize istiklal marsini hediye ettigini söyledi.



Kaymakam Demir, emeklerinden dolayi kursiyerleri ve usta ögreticileri tebrik etti.

Serginin açilisina Kaymakam Demir ve Bassavci Ormanci’nin yani sira Ilçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kayhan, Ilçe Jandarma Komutani Kidemli Yüzbasi Recep Üncü, Ilçe Milli Egitim Müdürü Kürsat Bayazit, Ilçe Müftüsü Haci Mustafa Kilinç, AK Parti Elbistan Ilçe Baskan Vekili Bünyamin Karaduman, IYI Parti Elbistan Ilçe Baskani Hüseyin Gül, kurum müdürleri, kursiyerler ve davetliler katildi.

Kaynak: İHA