Çocuklariyla Birlikte Yanmaktan Son Anda Kurtuldu

MERSIN – İçel’de iki çocuk annesi kadin, husumetli oldugu akrabalari tarafindan çocuklariyla birlikte yakilmaya çalisildigini iddia etti. 23 yasindaki Isil Acer, yatak odasinin penceresinden çocuklariyla birlikte kaçmayi basardigini söylerken, atese verilen evi esyalarla birlikte küle döndü.

Çocuklariyla Birlikte Yanmaktan Son Anda Kurtuldu
İçel’in merkez Mezitli ilçesi Hürriyet Mahallesinde yasayan Isil Acer, kavgali oldugu akrabalari tarafindan evinin yakildigini iddia etti. 2,5 ve 4 yaslarinda iki çocugu olan Acer, daha önce husumetli oldugu akrabalarinin kendisini yakmaya çalistiklarini, annesini darp ederek arabasini da kirdiklarini belirterek, “Öz dayilarim yapti bunu. Evimden, her seyimden vazgeçtim, çocuklarim vardi içeride, yanabilirlerdi” diyerek adalet istedi.

“Içeride oldugumu biliyorlardi. Çocuklarim yanabilirdi”

Esi sandik isinde çalisan, esinin ailesi ise sepetçilikle geçimini saglayan Isil Acer, yasadiklarini IHA muhabirine anlatti. 17 Aralik Cuma günü ögleden sonra akrabalariyla kavga ettiklerini söyleyen genç anne, esi çalistigi için evde olmadigini dile getirerek, “Bu sahislardan korkumdan, çocuklarimin can güvenligi yoktu, o gece uyumadim. Gece saat 03.00’te öz dayilarim arabayla geldiler, disaridan bana hakaret ederek, elinde benzin bidonuyla beni canimla ve çocuklarimla tehdit ettiler. Kapiyi içeriden kilitledim, yatak odamdan kaçtim. Yarim saat sonra komsularim bana ‘evin yanmis’ dediler. Dünyam basima yikildi. Çocuklarim yanabilirdi. Benim içeride oldugumu biliyorlardi, gördüler zaten. Kapiya bir-iki defa vurdular, ‘çik disariya, seni yakacagiz’ dediler, çocuklarimi tehdit ettiler. Daha önce de bunlar benim 3 aylik bebegimi düsürdüler” ifadelerini kullandi.

“Annemi dövdüler, arabami kirdilar”

Yangin nedeniyle evindeki bütün esyalarin kullanilamaz hale geldigini kaydeden Acer, çocuklarinin giyecek kiyafeti bile kalmadigini söyledi.



Evinin yandigi gecenin sabahinda, kendisine ait arabayla annesinin evine gittigini anlatan Acer, “Ben karakola gitmistim. Arabayi annemin evinin önüne park ettim. Beni de orada zannediyorlar, yani beni darp edecekler. Annem içerideymis, ‘sen buna niye sahip çikiyorsun’ diyerek annemi dövüyorlar. O sirada benim arabami görüyorlar ve kiriyorlar. Ben adalete siginiyorum. Cezalarini çekmelerini istiyorum. Bu sahislar nerede? Sokaga çikamiyorum, tehdit ediyorlar, çocuklarimla tehdit ediyorlar. Türkiye’ye sesleniyorum, adaletin yerini bulmasini istiyorum” seklinde konustu.

Öte yandan, annenin darp edilme ve arabanin kirilma ani güvenlik kamerasina da yansidi.

“Sikayetçi olduk. Adalete güveniyoruz”

Genç kadinin kayinbabasi 60 yasindaki Nevzat Yavuz da olayin yasandigi gün, yaptiklari sepetleri sattiklari cadde üzerindeki sergide olduklari sirada gelini ile akrabalarinin kavga ettiklerini belirterek, “Kavga eden iki kisi, silahla evini basiyor. O da kendini korumak amaciyla bir el ates ediyor, onlarin birine degiyor saçma. Bunun üzerine hepimizin evlerine saldiriyorlar. Can güvenligimiz yok. Buradan kaçtik, asagi mahalledeki çocuklarimin yanina gittik. Polisler, ‘bugün evinize gitmeyin, burada kalin’ dediler. Ayni gece saat 03.30 civarinda haber geldi, ‘oglunun evini cayir cayir yaktilar’ dediler. Geldik ki her yer yanmis. Polis ve itfaiye geldi. Sikayetçi olduk. Biz adalete güveniyoruz, her zaman güvenimiz sonsuz ama nasil bir evi yakarlar da serbest kalirlar, anlayamiyoruz. Sahislar belli. Gelinim hepsini tespit etmis. Adaletin saglanmasini istiyoruz. Burada can güvenligimiz yok. O gecenin sabahinda da gelinimin arabasini kirdilar. Biz o olayda da yoktuk ama kamera görüntüleri var” dedi.

Kaynak: İHA