CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Adana'da Kamyon Soförleriyle Bulustu Açiklamasi (1)

'Oy verirsiniz vermezseniz o ayri bir sey ama ben sizin hakkinizi hukukunuzu sonuna kadar savunacagim'.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Adana'da kamyon soförleriyle bir araya geldi.

Kiliçdaroglu, Turhan Cemal Beriker Bulvari'nda yenilenen bir akaryakit istasyonunun açilisina katildi, daha sonra Adana Nakliyatçilar Sitesi'nde kamyon soförleriyle bulustu. Soförlerle kahvalti yapan Kiliçdaroglu, onlarin sorunlarini ve taleplerini dinledi.

Kiliçdaroglu, emegini alin teriyle kazanip evine helal ekmek götüren insanlarin toplantisinda bulunmaktan dolayi mutlu oldugunu söyledi. Soför esnafinin mübarek bir is yaptigini belirten Kiliçdaroglu, "Eger siz direksiyon sallamazsaniz, çalismazsaniz düsünün söyle Istanbul'a bir ay kamyon girmiyor, Istanbul'da hayat durur. Ankara'ya bir ay kamyon girmiyor, yük gelmiyor, yiyecek gelmiyor, hayat durur. Yaptiginiz hizmet çok degerli bir hizmettir ama bu hizmetin karsiligini almaniz lazim. Yani bir yerde alin teri döküyorsaniz, alin terinin karsiligini almaniz lazim. Siz birisinden lütuf beklemiyorsunuz, siz hakkinizi istiyorsunuz ama bugünkü sartlarda çok zor kosullarda çalistiginizi biliyorum, farkindayim." diye konustu.

- "Az kaldi, insallah bütün sorunlari çözecegiz"???????

Daha önce İçel'de nakliye sektörünün bilesenleriyle toplanti yaptiklarini hatirlatan Kiliçdaroglu, bütün sorunlari masaya yatirdiklarini anlatti. Kiliçdaroglu, soför esnafinin sorunlarini çok iyi bildigini aktararak sunlari kaydetti:

"Ben sizin zorla parali yollardan geçirildiginizi de biliyorum. Mazot fiyatinin nerelere geldigini de biliyorum. Yedek parçanin, lastigin ne oldugunu da biliyorum. Bütün bunlari biliyoruz ama sizden tek istegim var, umutsuzluga kapilmayin. Az kaldi, insallah bütün sorunlari çözecegiz. Kim çalisiyorsa, alin teri döküyorsa, emek harciyorsa, evine helal ekmek götürmek için mücadele ediyorsa unutmayin, bu kardesiniz sizin yaninizda. Oy verirsiniz vermezseniz o ayri bir sey ama ben sizin hakkinizi hukukunuzu sonuna kadar savunacagim. Bu benim görevim zaten. Siyasete giren bir insan, hakli insanin hakkini savunmazsa niye siyasete giriyor? Alin terinin hakkini savunmazsa niye siyasete giriyor? Çalisanin, üretenin hakkini savunmazsa niye siyasete giriyor? Siyaset cep doldurma yeri degildir. Siyaset köseyi dönme yeri degildir. Siyaset halka hizmet etmektir. Halka hizmet, Hakk'a hizmet demektir. Siyasetin amaci budur. O nedenle meraklanmayin, çözecegiz, beraber çözecegiz, birlikte yapacagiz. Unutmayin, geliyor, gelmekte olan."

(Sürecek)
Kaynak: AA