Çemisgezek Ilçesinde Tasarim Ve Beceri Atölyeleri Açildi

Tunceli’nin Çemisgezek ilçesinde 2 okulda Tasarim ve Beceri Atölyesi açilarak ögrencilerin hizmetine sunuldu.

Çemisgezek Ilçesinde Tasarim Ve Beceri Atölyeleri Açildi
Çemisgezek Kaymakamligi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügünün koordinasyonunda, DAP Bölge Kalkinma Idaresi’nin finansal destegiyle hazirlanan proje kapsaminda Çemisgezek ilçesinde 2 farkli okulda Tasarim ve Beceri Atölyesi açildi. Rasit Yüksel Anadolu Imam Hatip Lisesi ve Payamdüzü Köyü Ortaokulu’nda açilisi yapilan atölyeler, ögrencilerin hizmetine sunuldu. Atölyeleri gezen Çemisgezek Kaymakami Önder Koç, Ilçe Milli Egitim Müdürü ve proje koordinatörü Vural Berker’den hayata geçirilen projenin detaylari hakkinda bilgi aldi.

Tasarim ve Beceri Atölyeleri ile ögrencilerin gelecege çok daha iyi hazirlanacagini aktaran Çemisgezek Kaymakami Önder Koç, “Egitim konusunda gösterilen her çabada, çagin ve gelecegin becerileri ile donanmis ve bu donanimi insanlik hayrina sarf edebilen bilime sevdali, kültürüne merakli ve duyarli, nitelikli ve ahlakli bireyler yetistirmek hedeflenmektedir. Insallah ögrencilerimiz gelecege çok daha donanimli, çok daha becerili bir sekilde hazirlanma imkanina sahip olmus olacaklar. Ögrenci ve egitim kadrolarimiza hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum” dedi.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Vural Berker, “Ilçemiz Kaymakamliginin himayelerinde, DAP Bölge Kalkinma Idaresi’nin finansal destegiyle Rasit Yüksel Anadolu Imam Hatip Lisesi ve Payamdüzü Ortaokulu olmak üzere 2 okulumuza Tasarim Beceri Atölyeleri yapildi. Ögrencilerimizin düsünsel, duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarini desteklemek, ilgi, yetenek ve mizaçlarina yönelik gelisimlerini artirmak amaciyla bir yazilim ve robotik kodlama atölyesi ile bir FETEM (Fen, Teknoloji, Matematik ve Mühendislik) atölyesi ögrencilerimizin hizmetine sunuldu” diye konustu.

Kaynak: İHA