Adana'da FETÖ Hükümlüsü 3 Kisi Yakalandi

Adana’da FETÖ üyeliginden hapis cezasi alan 3 hükümlü saklandiklari yerde yakalandi.

Adana'da FETÖ Hükümlüsü 3 Kisi Yakalandi
Adana Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele (TEM) Sube Müdürlügü ekipler, FETÖ/PDY üyeligi suçundan haklarinda kesinlesmis hapis cezasi bulunan 3 kisinin yakalanmasi için çalisma baslatti. Operasyon için harekete geçen ekipler, dün sabah saatlerinde belirlenen adreslere es zamanli baskin yapti. Operasyonda 6 yil 10 ay 15’er gün hapis cezasiyla aranan Numan D. (47) ve Sedat E. (65) ile 6 yil 3 ay hapis cezasiyla aranan Adem S. (47) yakalandi.

Emniyete götürülen ihraç ögretmen Numan D.’nin, örgütün milli egitim yapilanmasinda ‘Adana bölge abisi’ oldugu belirlendi. Numan D.’nin, kendine bagli ögretmenler ile sik sik sohbet toplantilari yaptigi ve örgüte eleman temin çalismasi yürüttügü öne sürüldü. Ayrica Numan D.’nin, örgüt elebasi Fetullah Gülen’in çagrisiyla Bank Asya’da hesap artirimi yaptigi ve ByLock kullanicisi oldugu tespit edildi.

Hükümlülerden Adem S.’nin ise örgütün Konya’daki dershanelerinde ‘ser rehber’ olarak görev yaptigi bildirildi.

Adem S.’nin, dershanedeki zeki çocuklari tespit edip ideolojik egitim verdigi ve örgüte kazandirmaya çalistigi iddia edildi. Ihraç ögretmen Sedat E.’nin de örgütün milli egitim yapilanmasinda aktif rol aldigi, sohbet toplantilarina katildigi ve Bank Asya hesap artirimi yaptigi belirtildi. Hükümlüler emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye daha sonrada cezaevine götürüldü.
Kaynak: İHA