ABD'de Kongre Üyesinin Aracini Silah Zoru Ile Çalan 5 Genç Yakalandi

ABD’de Pennsylvania eyaleti milletvekili Mary G. Scanlon’un arabasini silah zoruyla çalan yaslari 19’un altinda 5 süpheli yakalandi.

Delaware Eyalet Polisinin verdigi bilgilere göre, Wilmington’da yasayan biri 14 yasinda kiz olmak üzere 13, 15, 16 ve 19 yaslarinda 5 kisi kaçmaya çalisirken gözaltina alindi.

19 yasindaki zanlinin Federal Sorusturma Bürosu (FBI) yetkililerine teslim edildigi bildirilirken, yaslari küçük oldugu için isimleri açiklanmayan diger 4 süphelinin "hirsizlik" suçlamasindan hakim önüne çikarilacagi ifade edildi.

Polis, Kongre üyesi Scanlon’a ait aracin çalindigi Philadelphia sehrinden yaklasik 74 kilometre uzakliktaki Delaware eyaletine bagli Newark’ta ele geçirildigini kaydetti.

Demokrat Parti milletvekili Scanlon, dün otoparktaki aracina yürüdügü sirada yanina yaklasan iki kisinin silah zoru ile aracinin anahtarlarini aldigini bildirmis, daha sonra hirsizlarin arkadan kendilerini takip eden baska bir araçla birlikte olay yerinden hizla uzaklastigini söylemisti.

Scanlon, arabasinin çalindigi sirada hirsizlara direnç göstermedigini, bu nedenle herhangi bir zarar görmedigini belirtmisti.

Kaynak: AA