TBMM Baskani Sentop Açiklamasi 'Türkiye Ve Sirbistan Arasindaki Dostluk Bizim Için Çok Önemli'

TBMM Baskani Prof. Dr. Mustafa Sentop, Sirbistan Kültür ve Enformasyon Bakani Maja Gojkovic ile gerçeklestirdigi görüsmede, "Türkiye ve Sirbistan arasindaki dostluk bizim için çok önemli" dedi.

TBMM Baskani Sentop Açiklamasi 'Türkiye Ve Sirbistan Arasindaki Dostluk Bizim Için Çok Önemli'


TBMM Baskani Prof. Dr. Mustafa Sentop, Sirbistan’da temaslarini sürdürüyor. TBMM Baskani Sentop, temaslari kapsaminda Sirbistan Basbakan Birinci Yardimcisi ve Kültür ve Enformasyon Bakani Maja Gojkovic ile bir araya geldi. Görüsmede, Meclis Baskani Sentop’un Sirbistan’a yaptigi ziyaret ve iki ülke arasindaki iliskiler degerlendirildi. Maja Gojkovic, Sentop’u Sirbistan’da görmekten dolayi mutluluk duydugunu belirterek programinin çok yogun oldugunu bildigini, Cumhurbaskani Aleksandar Vuçiç ve Sirbistan Ulusal Meclisi Baskani Ivica Daçiç ile yaptigi görüsmeleri takip ettigini aktardi. Gojkovic, eski Meclis Baskani oldugunu da hatirlatarak bu görüsmenin kendisini mutlu ettigini ifade etti.



"Türkiye ve Sirbistan arasindaki dostluk bizim için çok önemli"

Sentop da Ivica Daçiç’in 13 Eylül’de Türkiye’yi ziyaret ettigini animsatarak kendisinin de iade-i ziyaret gerçeklestirdigini söyledi.

"Türkiye ve Sirbistan arasindaki dostluk bizim için çok önemli" ifadesini kullanan Sentop, "Bizler de parlamentolar olarak bu iliskiyi ileri götürmek için elimizden geleni yapiyoruz, yapmaya da devam edecegiz" dedi.

Sentop daha sonra Belgrad Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret ederek Koordinatörü Dinser Sahin’den çalismalar hakkinda bilgi aldi.
Kaynak: İHA