Kars Il Saglik Müdürü Lazoglu Vatandaslari Hatirlatma Dozunu Yaptirmaya Davet Etti

Kars Il Saglik Müdürü Uzman Doktor Zakir Lazoglu, vatandaslari Covid-19 salginiyla mücadele kapsaminda hatirlatma dozunu yaptirmaya davet etti.

Lazoglu, “Covid19 salginina karsi elimizdeki en etkili silahimiz süphesiz asilamadir. Tüm ülkede es zamanli olarak baslatilan, kademeli olarak asi takviminin daha kapsamli hale getirildigi asilama çalismasinda hedef Türkiye’de ve ilimizde toplumsal bagisiklama saglanmasidir. Asi takvimine dahil edilen vatandaslarin asilamalarinin kisa sürede, hizli, ulasilabilir olmasi için asilamaya hiz kazandiracak bir çok çalisma yaptik” dedi.

Toplumsal bagisiklama saglanmasi için tam asili olunmasi gerektigine dikkat çeken Lazoglu, “Sirasi gelen asi dozunu yaptirmamak, ertelemek eksik asili oldugumuz anlamina gelir ve bizi salgina karsi koruyamaz. Eksik asili olmak sadece kendimizin degil, tüm toplumun risk altinda olmasina sebep olur. Saglik Bakanligimiz tarafindan belirlenen asi takvimi programina göre Sinovac asisinda ilk iki dozu 4 hafta arayla Biontech asisinda ilk iki dozu 3 hafta arayla yapiliyor. Bu iki doz asi türünde ilk dozda hangi asi türü tercih edildiyse onunla devam ediliyor” diye konustu.

Bagisiklik düzeyini artirmak için 3’üncü ve 3’üncü doz olarak hatirlatma dozunun açildigini ifade eden Uzman Doktor Lazoglu, “Saglik Bakanligi tarafindan yapilan son açiklamaya göre; bagisiklik düzeyini artirmak amaci ile 3. ve 4. doz olarak hatirlatma dozu açilmistir. 2 doz Sinovac, 1 doz Biontech asisi olan saglik çalisanlari, yurt disina gidecek vatandaslar veya istege bagli yaptirmak isteyen vatandaslara 4. doz hatirlatma dozu açilmistir. Yine 2 doz Sinovac veya Biontech asi yaptiran vatandaslara 3. doz hatirlatma dozu açilmistir. Son yaptirdigi asi dozu üzerinden en az 3 ay geçmis olan tüm vatandaslarimiz hatirlatma dozunu, tüm saglik tesislerimizden randevulu veya randevusuz yaptirabilirler. Asi hakkinizin açilip açilmadigini e-nabiz uygulamasi üzerinden takip ederek asi talebi olusturabilirsiniz. Ayrica Hayat Eve Sigar (HES) uygulamasinda Covid-19 Asi Bilgilerim kismindan tam asili olma durumunuzu ögrenebilirsiniz. Tüm vatandaslarimizi hatirlatma dozlarini yaptirmaya davet ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA