ABD, California Eyaletinde Iki Büyük Günes Enerjisi Projesini Onayladi

ABD Arazi Yönetim Ajansi (BLM), California'da büyük ölçekli iki günes enerjisi projesini onayladi.

BLM yetkilileri, Los Angeles yakinlarindaki Arica ve Vicory Pass isimli iki günes enerjisi projesini onaylarken yatirimin hayata geçmesi durumunda üretilecek 465 megavat enerjiyle 132 bin evin ihtiyacinin giderilebilecegini belirtti.

Yetkililer, 500 megavat enerji üretmesi planlanan Oberan isimli üçüncü bir günes enerjisi çiftligi projesinin de gelecek günlerde onaylanabilecegini bildirdi.

Arazi ajansi ayrica Colorado, Nevada ve New Mexico'daki yaklasik 360 kilometre kare alanin "günes enerjisi bölgeleri" kapsamina alinmasi için çagrida bulundu.

Içisleri Bakani Deb Haaland, "Temiz enerji hedeflerimize tam olarak ulasma niyetindeyiz." diyerek Trump yönetiminin engelledigi uzun vadeli anlasmalarin tekrar önünü açtiklarini ve amaçlanan kapasiteyi yeniden insa edeceklerini söyledi.

ABD yönetimi eylül ayinda, 2050'ye kadar ülkenin enerji arzinin yariya yakininin günes enerjisinden elde edilmesi hedefini açiklamisti.

Enerji Bakanliginin daha önce yaptigi açiklamada, ABD'de enerji ihtiyacinin yüzde 3'ünün günesten saglandigi, bu oranin 2035'e kadar yüzde 40'a, 2050'de ise yüzde 45'e çikabilecegi belirtilmisti.

Kaynak: AA