Salda Gölü Manzarali Kayak Merkezinde Sezon Açiliyor

Burdur'un Yesilova ilçesinde yesil, beyaz ve mavinin iç içe oldugu Salda Gölü manzarali Salda Kayak Merkezi'nde cumartesi günü sezonun açilacagi bildirildi.

Valilikten yapilan açiklamada, beklenen kar yagisinin ardindan beyaza bürünen kayak merkezinin, Salda Gölü manzarasiyla kayak severleri agirlamaya hazirlandigi belirtildi.

Kis turizminin bölgedeki yeni adreslerinden biri olan, kent merkezine 77, ilçe merkezine 14 kilometre mesafede Tinaztepe mevkisindeki Salda Kayak Merkezi'nde sezon hazirliklarinin hizla sürdügü kaydedildi.

Vali Ali Arslantas'in Kaymakam Muhammet Emin Tutal ile cumartesi günü açilisi planlanan tesisteki hazirliklari yerinde inceledigine yer verilen açiklamada, sezon açilisina tüm kayak severlerin ve vatandaslarin davet edildigi aktarildi.

- Salda Kayak Merkezi

Burdur, Denizli ve Antalya illerinin ortasinda yer alan kayak merkezi, 860 metre uzunlugunda teleski hatti, uzunluklari 1000-1600 metre arasinda degisen ve her seviyeden kayakçiya hitap eden 3 pistle kayak ve snowboard yapma firsati sunuyor. Tesiste kafeterya, restoran hizmetleri, kayak takimi ve kizak temini, teleski ve pist hizmetlerinin yani sira konaklama hizmeti de bulunuyor.

Kaynak: AA