Beyaz Saray Açiklamasi Gündemimizde Kovid-19 Nedeniyle Kapanma Yok

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD Baskani Joe Biden'in ülkede artan Kovid-19 vakalarina iliskin yeni politikasini açiklayacagini ancak gündemlerinde kapanmanin olmadigini açikladi.

Psaki, düzenledigi günlük basin toplantisinda gündemi degerlendirdi ve gazetecilere açiklamalarda bulundu.

Ülkede Omicron varyantinin etkisiyle Kovid-19 vakalarinin arttigini vurgulayan Psaki, asisizlarin en büyük risk grubunda oldugu uyarisinda bulundu.

Biden'in yarin Kovid-19'a iliskin yeni politikasini açiklayacagini belirten Psaki, "Bu konusmanin içerigi ülkede kapanmaya gitmek olmayacak. Yeni stratejilerimizi açiklayacak." ifadesini kullandi.

Psaki, su anda gündemlerinde tam kapanmaya gitmek gibi bir madde olmadigini, halki olabildigince asiya tesvik etmeye çalistiklarini belirtti.

- ABD tekrar Kovid-19'un pençesinde

Tüm dünyayi etkisi altina alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda en çok vaka ve ölümün görüldügü ABD'de, hizla yayilarak birçok eyalette vaka sayilarini rekor seviyelere çikaran Omicron varyanti, "kara kisin habercisi" olarak nitelendiriliyor.

Virüsün son mutasyonu olan Omicron varyanti nedeniyle New York ve New Jersey eyaletleri ile baskent Washington DC'de vakalar, salginin basindan bu yana rekor seviyeye ulasti.

Ayrica Amerikan basinina yansiyan verilere göre, ülkede virüs nedeniyle hastaneye yatanlarin sayisi son 1 ayda yüzde 45'ten fazla artarken, vaka sayilari da yüzde 40 artis gösterdi. Ülkede günlük vaka ortalamasi ise 123 bin olarak kaydedildi.

Kaynak: AA