2022 Ehliyet Harcı Ne Kadar? Ehliyet Almak İçin Gerekli Belgeler Neler?

Ehliyet harcının ne kadar olacağı birçok sürücü adayı tarafından merak ediliyor. Konu kapsamında 2022 ehliyet harcı ne kadar sorusu sık sık aratılıyor. Peki 2022 ehliyet harcı ne kadar? 2022 ehliyet harcı ne kadar olacak? Ehliyet sınavı ücreti ne kadar? İşte detaylar...

2022 Ehliyet Harcı Ne Kadar?  Ehliyet Almak İçin Gerekli Belgeler Neler?
Sürücüler tarafından en sık araştırılan konular arasında 2022 ehliyet harcı ne kadar ve ehliyet almak için gerekli belgeler neler oldukça merak edildi. Yeni yılın yaklaşmasının ardından ehliyet harcı fiyatlarının artıp artmayacağı sık sık aratılıyor. Sürücü adayları 2022 yılı itibariyle ehliyet almak için ne kadar ödeyeceklerini oldukça merak ediyor. 2022 ehliyet harcı ne kadar ve ehliyet almak için gerekli belgeler neler sorusuna cevap almak ve konu hakkında detaylı bilgiye sahip olmak için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.

2022 Ehliyet Harcı Ne Kadar?


2022 yılına sayılı günler kala değişecek fiyatlar hakkında en merak edilenler arasında 2022 ehliyet harcı ne kadar sorusu yer alıyor. Ehliyet harçlarına yüzde 36,2 artış geleceği belirtildi. 272 lira olan A sınıfı ehliyet harcının 370 liraya yükseldiği belirtildi. B sınıfı ehliyet harcı ise 820 lira olarak biliniyordu. B sınıfı ehliyet harcı ise 1116 liraya çıktı. 2021 senesindeki ehliyet ücretleri ise şu şekilde;

A1 sınıfı: 530 TL
A2 Sınıfı: 530 TL
A sınıfı: 530 TL
B sınıfı: 1800 TL
F sınıfı: 530 TL


2022 Ehliyet Harcı Ne Kadar?  Ehliyet Almak İçin Gerekli Belgeler Neler?


Ehliyet Almak İçin Gerekli Belgeler


Ehliyet almak isteyen birçok kişi konuyla ilgili olarak araştırmalar arasında yer alıyor. Ehliyet almak için gerekli belgeler alınacak ehliyetin çeşidine göre farklılık gösterir. Ehliyet almak için gerekli olan belgeler arasında : Nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği, motorlu taşıt sürücü sertifikası, sürücü sağlık raporu ve sürücü belgesi dosyası, sürücü belgesi için vergi dairelerine ya da anlaşmalı bankalara yatırılan tutarın makbuzu, 2 adet biyometrik fotoğraf ve kan grubunu belirten belge yer alır. Bu belgelerin getirilmesinin ardından ehliyet için herhangi bir belge getirilmesine gerek kalmayacaktır.

Ehliyet Sınavı Giriş Ücreti Ne Kadar?


Ehliyet almak isteyen birçok kişi tarafından ehliyet sınavı giriş ücreti araştırılıyor. Teorik ve direksiyon sınavı olmak üzere ikiye ayrılan bu sınavların ücretleri de birbirinden ayrıdır. Teorik sınav ücreti 90 TL olarak belirlenirken direksiyon sınavı için istenen ücret 130 liradır. Bu fiyatların 2022 yılında değişiklik göstermesi bekleniyor.


2022 Ehliyet Harcı Ne Kadar?  Ehliyet Almak İçin Gerekli Belgeler Neler?

Ehliyet Sınavı Kaç Dakika?


Adayların sık sık arattığı konular arasında ehliyet sınavı kaç dakika sorusu yer alıyor. İki ayrı sınavdan oluşması sebebiyle bu süreler farklılık gösterir. Öncelikli olarak adaylar teorik sınava tabii tutulur. Ehliyet sınavının teorik kısmı için verilen süre 45 dakikadır. Bu kapsamda 50 sorudan yapılan 35 doğru sayısı bu sınavı geçmeniz için yeterli olacaktır. Direksiyon sınavı ise 5 ve 30 dakika olmak üzere toplam 35 dakikadan oluşur. Puanlama sisteminde kırmızı hatanın ikinci kez yapılması halinde sınav sonlandırılır. Bu sebeple konuda dikkatli olmak gerekir. Ehliyet sınavında bulunan puanlama sistemi renklere göre ayrılır. Buna göre mavi, sarı ve kırımızı hatalardan yapılan yanlışlar göz önünde bulundurulur. En krtitik hatalar ise kırmızı kısımda yer alır.