Uluslararasi 3. Balkan Müzik Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Edirne’de düzenlenen Uluslararasi 3. Balkan Müzik Festivali, Sanatçi Candan Erçetin ve Klarnet sanatçisi Serkan Çagri’nin sahne almasiyla sona erdi.

Uluslararasi 3. Balkan Müzik Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Edirne’de Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde devam eden 3. Balkan Müzik Festivali’nin son günü sahne alan sanatçi Candan Erçetin verdigi konser ile müzikseverlerden büyük begeni aldi. Kendisini Edirneli olarak gördügünü ve kente yabanci olmadigini söyleyen Sanatçi Erçetin, ailesinin yillarca Edirne’de Fatih Mahallesi Binevler sitelerinde oturmasi nedeniyle burayi çok sevdigini dile getirdi.

Trakya Kültür, Sanat ve Egitim Vakfi (TRAKSEV) tarafindan Kültür ve Turizm Bakanligi, ve Edirne Vakiflar Bölge Müdürlügü’nün destegiyle düzenlenen festivalin son günü sahneye çikan Candan Erçetin katilimcilari costurdu. Sanatçi Erçetin’in yalin ayak sahneye çikmasi ve çesitli sarkilar esliginde oynamasi da dikkatlerden kaçmadi.

Erçetin’den Edirne’ye 800 kisilik konser salonu talebi

Konsere yogun ilgi gösteren müzikseverler HES kodu kontrolünün ardindan kongre merkezine alindi. Salona sigmayan katilimcilar sergi alaninda kurulan ekrandan konseri takip etti. Sahnede müzikseverlerle bir araya gelen Candan Erçetin, Edirne’ye 800 kisilik salon gerektigini vurguladi.

Sanatçi Candan Erçetin, ’Bülbülüm Altin kafeste ’, ’Sevdim sevilmedim’, ’vay benim halime’, ’gamsiz hayat’, ’elbette’, ’deryalar, ’yüksek yüksek tepelere’, ’sallasana sallasana mendilini’, kizilciklar oldu mu, ’Vardar Ovasi’ gibi sarkilarini seslendirdikten sonra 9/8’lik Trakya oyun havalariyla katilimcilari neselendirdi. Sanatçi Erçetin balkan ve göçmen sarkilarina da yer verdi.

Konserin ardindan Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk ve Edirne’yi Tanitma, Tava Cigeri Koruma Dernegi Baskani Bahri Dinar sahneye çikarak Erçetin’e ve Serkan Çagri’nin esi Ebru Çagri’ya kente özgü el sanatlarindan birisi olan aynali süpürge, Edirnekâri ve Edirne kirmizisi renkli sal hediye edildi.

Tava ciger ve yaninda olmazsa olmazi olan aci biberli tabak ile sahneye gelen Edirne’yi Tanitma, Tava Cigeri Koruma Dernegi Baskani Bahri Dinar, üzerinde adinin yazili oldugu aynali süpürgeyi Erçetin’e hediye ederken, Sanatçi Candan Erçetin de dünyanin en tatli acisi olan ciger biberinin tohumunu istedigini söyledi.



Klarnet sanatçisi Serkan Çagri müzikteki kariyerini Trakya halkina borçlu oldugunu ifade ederek, mesleginin disinda da bir seyler yapmak için dogup büyüdügü topraklara geldigini ifade etti.

Kaynak: İHA