KKTC Cumhurbaskani Tatar, BBP Genel Baskani Destici'yi Kabul Etti

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici'yi kabul etti.

Cumhurbaskani Tatar, Cumhurbaskanliginda Destici ve beraberindeki heyeti kabulünde, BBP heyetini KKTC’de görmekten dolayi duydugu memnuniyeti dile getirdi, Kibris meselesinin her zaman Türkiye'nin gündeminde oldugunu ve Türkiye'nin her zaman Kibris Türklerinin yaninda bulundugunu söyledi.

Tatar, Kibris Türk halkinin kopmaz baglariyla ana vatan Türkiye'ye her zaman güvendigine isaret ederek, ulusal mücadelelerinde Rum-Yunan ikilisinin yaptigi insanlik disi zulme ve katliamlara karsi büyük fedakarliklar yapildigini ve sehitler verildigini ifade etti.

103 köyden çikarilan Kibris Türklerinin yillarca gettolarda yasamaya mahkum edildigini vurgulayan Tatar, "Direndik çünkü Mehmetçigin, Türkiye'nin gelecegini biliyorduk." dedi.

Sehitler Haftasi'nda sehitleri rahmetle andiklarini, gazilere sükranlarini sunduklarin belirten Tatar, "Bu topraklarda var olmak için verdigimiz mücadelemizin sürdügünü dünyaya haykiriyoruz." ifadesini kullandi.

Tatar, Kibris'ta yan yana yasayan iki ayri egemen esit devletin is birligiyle ancak bir antlasmanin saglanabilecegini öngören siyasete isaret ederek, çogunlugun azinligi yönetecegi bir yapi ve Avrupa Birligi (AB) semsiyesi altinda Türk askerinin Ada'dan çekilmesini öngören federasyon oyununa asla gelmeyeceklerini kaydetti.

- "Iki devlet, tek milletiz"

BBP Genel Baskani Destici ise 21 Aralik Sehitler Haftasi dolayisiyla KKTC'de bulunduklarini belirtti.

Cumhurbaskani Tatar'a hem KKTC'de yasayan halkin hem Türkiye'nin hassasiyetlerini gözeten güvenli ve müreffeh bir yasam saglamak adina yürüttügü çalismalarindan dolayi sükranlarini sunan Destici, "Azerbaycan ve diger Türk cumhuriyetlerinde oldugumuz gibi iki devlet, tek milletiz." dedi.

Destici, bu suurun çok daha üst düzeye tasindigini görmekten dolayi duydugu memnuniyeti ifade etti.

Kaynak: AA