Fransa'dan Türkiye-Ermenistan 'Normallesmesine' Destek

Fransa, Türkiye ve Ermenistan’in, iki ülke arasindaki iliskilerin normallesmesi için özel temsilciler atamasini destekledigini açikladi.

Fransa Disisleri Bakanligindan yapilan yazili açiklamada, Türk ve Ermeni yetkililerinin, iki ülke arasindaki iliskilerin normallesmesi için çalismak üzere karsilikli özel temsilciler atamalarini Fransa olarak memnuniyetle karsiladiklari belirtildi.

Açiklamada, Fransa’nin bu sürece tam destek verdigi vurgulanarak, iki ülke arasindaki normallesme sürecinin "Güney Kafkasya bölgesine daha fazla istikrar getirmeye ve bölgenin kalkinmasina saglamaya yardimci olmalidir." ifadesine yer verildi.

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in da tensipleriyle Türkiye'nin eski Washington Büyükelçisi Serdar Kiliç'in Ermenistan Özel Temsilcisi olarak görevlendirilecegini söylemisti.

Ermenistan Disisleri Bakanligi Sözcüsü Vaan Unanyan, Facebook'tan yaptigi açiklamada, "Ermenistan Parlamentosu Baskan Yardimcisi Ruben Rubinyan, Ermenistan ve Türkiye arasindaki diyalog süreci kapsaminda özel temsilci olacak." ifadesini kullanmisti.

Kaynak: AA