Yalova Belediyesinin CHP'li Meclis Üyelerine Sok Suçlama

Yalova Belediyesi Aralik ayi meclis oturumu sonunda dilek ve temenniler bölümünde gerginlik yasandi. AK Parti Yalova Belediye Baskan Yardimcisi Fatih Sahin, CHP’li meclis üyeleri hakkinda sok iddialarda bulundu.

Yalova Belediyesinin CHP'li Meclis Üyelerine Sok Suçlama
Yalova Belediyesi Aralik ayi meclis oturumunda gündem disi dilek ve temenniler kisminda söz alan AK Parti’li Yalova Belediye Baskan Yardimcisi Fatih Sahin, CHP Belediye Meclis Grup Baskani Burçin Tangürek ve görevinden uzaklastirilan ve yargilanan meclis üyesi Halit Güleç hakkinda iddialarda bulundu.

“Bagis arazisini Güleç’e satiyor”

Sahin, Tangürek ve Güleç hakkinda soru önergesi vererek su iddialarda bulundu:

“Yalova Merkez Sogucak Köyü Karatepe mevkiinde bir imar uygulamasi yapiliyor. Ne tesadüf ki CHP Parti Yöneticisi Burçin Tangürek bu uygulamayi yapiyor. Yine ne tesadüf ki bu alan içerisinde arazisi olan bir vatandas, Burçin Tangürek’e arazi bagisi yapiyor. Imar uygulamasi sonucu olusan 233 ada 9 no’lu parsel yine baska bir tesadüf ile Belediye Baskan Yardimcisi Halit Güleç’e satiliyor. Enteresan tesadüfler zinciri.”

Sahin, su sorulari sorarak konusmasina devam etti:

“1. Bu arsa bagisi ne karsiliginda yapiliyor?

2. Normal satis harci daha az olmasina ragmen neden bagis tercih ediliyor?

3. Bagisin ardindan söz konusu arsanin Belediye Baskan Yardimcisina satilmasinin perde arkasindaki çarpik iliski nedir?

4. Arsanin degeri ne kadar?

5. Ödeme kimin bütçesinden yapiliyor?

6. Halit Güleç’in üzerine kayitli böyle bir arsa var mi?

7. Imar uygulamasini belediyeler yapar, vatandastan alinacak bagislar direk belediyeye yapilmasi gerekirken neden CHP Meclis Üyesine bagis yapiliyor. Bu yapilan Imar uygulamasi karsisinda alinan bir rüsvet ödemesi midir?

8. Yalova’da 300 bin kisi yasamasina ragmen neden bir baskasina degil de Imardan sorumlu Belediye Baskan Yardimcisi Halit Güleç’e arsa devir oluyor?

9. Not: Kanunen tapu iptal davasi normal satista yapilabilir fakat bagis yapildiginda ileriki yollarda olay ortaya çiksa bile tapu iptal edilemiyor. Acaba bu sebepten mi bagis olarak islem yapildi.

10. Bu normal bir alisveris ise neden Burçin Tangürek arsayi bir baskasinin adina olarak kendini gizliyor?”

Gerginlik artinca oturum kapatildi

CHP’li meclis üyeleri sorulari yanitlamazken AK Parti’li meclis üyesi Fatih Sahin, “Bize isgalci diyorsunuz. Biz kayip 23 milyonun yargi sürecinde geldik. Siz kayip 23 milyonu açiklayin” ifadesini kullandi.

Belediye Baskan Vekili Mustafa Tutuk ise, “Siz 50 milyon lira diye kullandiginiz krediden dolayi borçlarinizi ödediniz diye algi yaparken biz susuyoruz. Biz 20 milyon kredi kullandik. Üstüne özkaynaklarimiza 2 milyon daha ekledik ve o kaybolan paranin sahiplerine ödedik. Yani mükerrer 2 defa ödeyecegiz simdi onu. Bunu bütün kamuoyu bilsin bir kere. Belediyeyi devraldigimizda 238 icra vardi hepsini kapadik” dedi.

CHP’li meclis üyesi Sefer Keskin’in “Belediye sirketi Yabeltas’a ait iki araci icradan sattiniz” demesi üzerine gerginlik artti. Keskin konusma esnasinda Baskan Vekili Tutuk’a “lan” ifadesi kullanmasi üzerine arbede giderek artti. Baskan Vekili Tutuk oturumu kapatarak ortami sakinlestirdi.
Kaynak: İHA