Veteriner Hekimler De Artis Ve Iyilestirme Istedi

Aydin Veteriner Hekimler Odasi Yönetim Kurulu Baskani Cemil Sahin, yaptigi basin açiklamasi ile hekimlere taninan haklarin kendilerine de taninmasini istedi.

Veteriner Hekimler De Artis Ve Iyilestirme Istedi
Konuyla ilgili açiklama yapan Aydin Veteriner Hekimler Odasi Baskani Cemil Sahin, “Cumhurbaskanimiz ve Saglik Bakanimiz, hekimlere ek gösterge zammi ve 2500-5000 TL maas artisi yapilacagini ifade ederken üzülerek gördük ki, her zaman oldugu gibi Veteriner Hekimler ve Veteriner Saglik Çalisanlari telaffuz edilmedi. Açiklamalardan anladigimiz kadariyla yine her zamanki gibi özlük haklari konusunda üvey evlat olarak degerlendirildi” dedi.

Açiklamasina “Hükümetimizi, tüm siyasi partileri, Türkiye Büyük Millet Meclisimizi bu konuda sagduyulu olmaya, adaletli davranmaya davet ediyoruz” diyerek devam eden Aydin Veteriner Hekimler Odasi Baskani Cemil Sahin, “ Meslektaslarimizin annelerinin ak sütü gibi helal olarak yillarca aldiklari fiili hizmet zammi hakki da hatirlarsaniz meslektaslarimizin elinden alinmisti. Simdi ayni durum maas artisi ve ek göstergelerde yasaniyor. Tüm dünya covid 19 pandemisinde Veteriner Hekimlere sarilirken, ülkemizde toplum sagligimizin hizmetine girecek olan yerli covid 19 asimiz TURKOVAC’in gelistiricisi dahi bir Veteriner Hekim iken, Veteriner Hekimlere yine üvey evlat muamelesi reva görülüyor. Veteriner Hekimler de diger saglik çalisanlari gibi tüm haklardan faydalandirilmali, bu kayirmaciliga bir son verilmelidir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA