Sivas'ta Köy Okulunda Havacilik Ve Uzay Tanitim Etkinligi Yapildi

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Havacilik ve Uzay Bilimleri Toplulugu, "Köy Okullarina Uzay Tanitim Projesi" kapsaminda tanitim etkinligi yapti.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, Yildizeli ilçesi Yolkaya köyü Sehit Yusuf Kolay Ilkokulu ve Yolkaya Ortaokulu'nda gerçeklestirilen etkinliklerde ögrencilere havacilik ve uzay bilimleri konularinda sunumlar yapildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen SBTÜ Havacilik ve Uzay Bilimleri Toplulugu Baskani Arastirma Görevlisi Nurullah Özkan, ögrencilerin havacilik ve uzay bilimleri konularina ilgisini çekmek, hayal dünyalarini zenginlestirmek, bu alanda farkindalik olusturmak için proje baslattiklarini belirtti.

Projenin ilk etkinliginin Susehri ilçesinde yapildigini dile getiren Özkan, "Ögrenci kardeslerimize havacilik ve uzay bilimleri alaninda tanitimlar yapiyoruz. Verdigimiz bilgileri destekleyen yarismalar düzenliyor, oyunlar oynuyoruz. Ayrica kardeslerimize egitim faaliyetlerinde kullanabilecekleri çesitli hediyeler de getirerek onlarin farkli bir gün geçirmesine katki sagliyoruz." ifadelerini kullandi.

Arastirma Görevlisi Mehmet Nurullah Önel ise proje kapsaminda köy çocuklariyla bir arada olmaktan mutlu olduklarini aktardi.

Sehit Yusuf Kolay Ilkokulu ve Yolkaya Ortaokulu Müdürü Gökhan Dogan da etkinlige katki saglayanlara tesekkür etti.

Kaynak: AA