Uluslararasi 3. Balkan Müzik Festivali Candan Erçetin Konseriyle Sona Erdi

Candan Erçetin'e süslü el süpürgesi hediye edildi Erçetin aldigi hediyeler karsisinda 'Söyleseydiniz büyük arabayla gelirdik be ya' diye espri yapti.

Edirne'de düzenlenen Uluslararasi 3. Balkan Müzik Festivali son gününde Candan Erçetin ve Serkan Çagri konser verdi.

Trakya Kültür, Sanat ve Egitim Vakfi tarafindan Kültür ve Turizm Bakanligi, Edirne Belediyesi, Trakya Üniversitesi ve Edirne Vakiflar Bölge Müdürlügünün destegiyle, Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen konser öncesinde müzikseverler HES kodu kontrolünün ardindan içeri alindi.

Salonun dolmasi nedeniyle bazi seyirciler konseri sergi alanindaki dev ekranlardan izledi.

Sanatçi Erçetin, "Yüksek yüksek tepelere ev kurmasinlar", "Söz vermistin bana", "Bir dalda iki kiraz", "Ölümden baskasi yalan"Çavdar ovasi", "Indim havuz basina", "Ister sallan gez" gibi sarkilarini seslendirdi. Candan Erçetin'e klarnetiyle Serkan Çagri ve Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrasi eslik etti.

Erçetin, zaman zaman 9/8'lik ritimlerle de sahnede dans etti.

Edirne'ye yabanci olmadigini ailesinin yillarca Edirne'de oturdugunu anlatan Erçetin, Edirne'yi çok sevdigini söyledi.

Konsere katilan vatandaslar tesekkür eden Erçetin, Edirne'nin daha büyük konser alanlarina ihtiyaç duydugunu belirtti.

Konserin ardindan Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk ile Edirne'yi Tanitma, Tava Cigeri Koruma Dernegi Baskani Bahri Dinar sahneye çikarak Erçetin'e ve Serkan Çagri'nin esi Ebru Çagri'ya kentin el sanatlarindan süslü aynali el süpürgesi ve Edirne kirmizisi renkli fular armagan etti.

Edirne Belediye Baskan Vekili Selçuk Çakir da Erçetin'e Edirnekari tablo hediye etti.

Sanatçi Erçetin hediyeler karsisinda "Söyleseydiniz büyük arabayla gelirdik be ya" diye espri yapmasi sonrasi salondan alkis aldi.

Konseri, TBMM Kadin - Erkek Firsat Esitligi Komisyonu Baskani ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Trakya Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Edirne Vakiflar Bölge Müdürü Osman Güneren, akademisyenler, ögrenciler ve vatandaslar izledi.

Kaynak: AA