Amasya'da Görevi Sirasinda Hayatini Kaybeden AFAD Personelinin Cenazesi Defnedildi

Amasya'da, hidroelektrik santrali kanalina düsen araçtaki 2 kisiyi kurtarma çalistigi sirada kanala düsen ve kaldirildigi hastanede yasamini yitiren 47 yasindaki AFAD personeli Mürsel Demir, son yolculuguna ugurlandi.

Demir'in naasi, Amasya Üniversitesi Sabuncuoglu Serefeddin Egitim ve Arastirma Hastanesi morgundan alinarak evinin önüne getirildi.

Cenaze, Demir'in ailesi, yakinlari ve komsularindan helallik alinmasinin ardindan, Il Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlügü binasinin önüne tasindi.

Buradaki törende konusan Amasya Valisi Mustafa Masatli, Demir'in görev sehidi oldugunu belirterek, ailesine bassagligi dileklerini iletti.

Törenin ardindan Fatih Camisi'ne götürülen Demir'in naasi, cenaze namazinin ardindan Suluova Belediye mezarliginda topraga verildi.

Cenaze törenine, Demir'in ailesi, yakinlari ile AFAD Baskan Yardimcisi Ismail Palakoglu, AFAD Strateji Gelistirme Dairesi Baskani Sadi Ergin, Demir'in mesai arkadaslari ve vatandaslar katildi.

Tasova ilçesinde, dün hidroelektrik santrali (HES) kanalina düsen araçtaki 2 kisiyi kurtarma çalismasi sirasinda dengesini kaybederek köprüden HES kanalina düsen AFAD personeli Demir, kaldirildigi hastanede hayatini kaybetmisti. Kanala düsen araçtan suya kapilan ve yaklasik 1 kilometre uzakta bulunan Fadime Özdemir, kaldirildigi Tasova Devlet Hastanesinde müdahaleye ragmen kurtarilamamis, Murat Can Sahin'in ise cansiz bedeni ise aracin düstügü yerden yaklasik 500 metre uzakta bulunmustu.

Kaynak: AA