TESK Baskani Palandöken Açiklamasi 'Sahte Içkinin Bedeli Ölüm'

TESK Genel Baskani Bendevi Palandöken, sahte içkinin bedelinin ölüm oldugunu belirterek, “81 ilde devam eden zehir kod adli operasyonlara emniyet güçlerimiz ara vermeden devam etmeli. En önemlisi bu operasyonlara vatandaslarimizin da gördükleri duyduklari zehir tacirlerini bildirmelerini rica ediyorum” dedi.

TESK Baskani Palandöken Açiklamasi 'Sahte Içkinin Bedeli Ölüm'
Ülkenin çesitli illerinden ölüm haberlerinin üzücü oldugunu vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Baskani Bendevi Palandöken, “Her senenin belirli zamanlarinda ülkemizin çesitli illerinden sahte içkiden ölen kisilerin haberleri daha sik duyuluyor. Yine bu ay kisa zamanda 20’nin üzerinde ölüm haberi basina yansidi. Maalesef insanlarin canina kast eden sahtekarlar yeni yila girerken metil alkolden ürettikleri sahte içkileri piyasaya sürüyor. Orijinal siselere sahte alkol ve sahte etiket yapistirarak ya da dogrudan pet siselerde bu zehirleri satiyorlar. Artik vatandaslarimizin bu oyunlara gelmemesi, bu firsatçilari tercih etmemesi lazim. Devletimiz sik denetimlerle litrelerce kaçak alkol ele geçiriyor fakat talep oldugu sürece yine bir yolunu bulup üretiyorlar. Insan cani bu kadar kiymetsiz degil. 81 ilde devam eden zehir kod adli operasyonlara emniyet güçlerimiz ara vermeden devam etmeli. En önemlisi bu operasyonlara vatandaslarimizin da gördükleri duyduklari zehir tacirlerini bildirmelerini rica ediyorum” diye konustu.

Sahte içkinin bedelinin ölüm oldugunu belirten Palandöken, “Belirli firmalar haricinde etil alkolün satisi tamamen yasaklanmasina ragmen birçok e-ticaret sitesinde, sosyal medya uygulamalarinda bunun satisi yapilmaya devam ediyor. Bu ölüm tacirleri vatandasin canina kast ederken ayni zamanda devleti de milyarlarca lira vergi kaybina ugratiyor. Öyle ki 2015 yilindan bu güne kadar bu nedenle devletin 9 milyar lira civarinda bir vergi kaybi var. Bu sahte, kaçak alkol üretip satanlara karsi tetikte olunmali. Her ilde denetimler hizla devam etse de, yilbasindan sonra da sürmeli. Vatandaslarda sikayetten asla kaçinmamali” seklinde vurguladi.
Kaynak: İHA