Orman Genel Müdürlügü 22 Orman Mühendisi Alacak

Tarim ve Orman Bakanligina bagli Orman Genel Müdürlügü, sinavla 22 orman mühendisi alacak.

Orman Genel Müdürlügünün mühendis alim ilani, Resmi Gazete'de yayimlandi.

Buna göre, kuruma açiktan atama yoluyla sözlü ve uygulamali sinavla 22 orman mühendisi alinacak.

Adaylarda, 2020 yilinda yapilan Kamu Personeli Seçme Sinavi'ndan (2020-KPSSP3) en az 70 puan almis olma ve yüksekögrenim kurumlarinin orman mühendisligi lisans bölümlerinden mezuniyet sarti araniyor.

Adaylara yapilacak tüm tebligat ve duyurular (basvuru sartlarini tasimadigi anlasilan ve bu suretle islemleri sonlandirilan adaylarin bilgilendirilmesi dahil), "www.ogm.gov.tr" internet adresi üzerinden gerçeklestirilecek.

Adaylar, 24 Aralik 2021-5 Ocak 2022 döneminde "https://isealim.ogm.gov.tr" adresindeki sistemden e-Devlet sifreleriyle basvuru yapabilecekler. Sahsen, posta, dilekçe veya diger sekillerde gerçeklestirilecek basvurular kabul edilmeyecek.

2020-KPSSP3 puani en yüksek adaydan baslayarak yapilacak siralama sonucu, her il için belirlenen kadronun 4 katina kadar aday ve son adayla esit puana sahip adaylarin olmasi halinde bunlar da sözlü ve uygulamali sinava girmeye hak kazanacak. Her aday, tercih siralamasi ve 2020-KPSSP3 puani dikkate alinarak sadece bir ilin uygulama sinav listesinde yer alabilecek. Sözlü ve uygulamali sinava girmeye hak kazanan adaylarin isimleri, sinava katilacaklari yer ve saati 15 Ocak 2022'ye kadar www.ogm.gov.tr internet adresinden ve https://isealim.ogm.gov.tr adresindeki sistemden ögrenilebilecek.

Ise alinacaklar, Antalya, Balikesir, Bursa, Bilecik, Izmir, Manisa ve Mugla'da görevlendirilecek.

Kaynak: AA