MEB Müfredatina 'Iklim Degisikligini' Ekledi

Milli Egitim Bakanliginca (MEB), ortaokullarda iki kademede seçmeli "çevre egitimi" dersinin, gelecek yildan itibaren üç kademede "çevre egitimi ve iklim degisikligi" adi altinda uygulanmasina karar verildi.



Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, yaptigi açiklamada, Bakanlik olarak çevre bilinci ve bu konuda farkindaligin artirilmasi için çok yönlü çalismalar ve projeler yürüttüklerini vurguladi.

Gelecege dair en büyük sorun alanlarindan biri olan iklim degisikligini önlemek ve çevrenin korunmasi bilincini küçük yaslardan itibaren ögrencilere aktarmak için Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan öncülügünde "Sifir Atik Projesi"nin yürütüldügünü hatirlatan Özer, ayrica Bakanlik olarak Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile pek çok çalisma yürüttüklerinin altini çizdi.

Özer, Bakanlik olarak "çevre egitimi ve iklim degisikligi" dersine müfredatta daha fazla yer ayirmak için önemli bir adim attiklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Türkiye’nin Paris Anlasmasi’na taraf olmasiyla iklim degisikligi ile mücadele için çalismalar her alanda hiz kazandi. Milli Egitim Bakanligi olarak Türkiye’nin iklim degisikligi mücadelesinde genç nesillerimizin daha bilinçlenmesi için müfredatta da önemli bir degisiklige gittik. Talim ve Terbiye Kurulu toplantisinda alinan kararla, 2015’ten bu yana 7. veya 8. siniflarda haftada 2 saat seçmeli olarak okutulan ’çevre egitimi’ dersi, 2022-2023 egitim-ögretim yilindan itibaren okutulmak üzere 6. ve 7. siniflarda 1 saat, 8. siniflarda ise 1 ya da 2 saat yine seçmeli olarak ’çevre egitimi ve iklim degisikligi’ adi altinda uygulanacak. Bu kapsamda, gelecege yapilan uzun vadeli bir yatirim olarak çevre ve iklim degisikligi egitimi, müfredatta daha genis yer bulacak."

Ögretmenlere çevre bilinci konusunda bilgilendirmeler yapacaklarini aktaran Bakan Özer, "Sömestr tatilinde tüm ögretmenlere iklim degisikligi, çevre bilinci, sifir atik konularinda bilgiler verilecek" degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA