Gümrük Muhafaza Ekipleri Kütahya Ve Bursa'da Kaçak Araç Motoru Ve Tütün Ele Geçirdi

Ticaret Bakanligi Gümrük Muhafaza ekiplerince Kütahya ve Bursa'da gerçeklestirilen operasyonlarda yaklasik 9 milyon lira degerinde 410 adet araç motoru, kaçak sigara üretiminde kullanilan 700 bin makaron, 430 paket tütün ve 680 tüp sigara mentolü ele geçirildi.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, Alo 136 Kaçakçilik Ihbar Hatti'na gelen bir bilgiyi degerlendiren Gümrük Muhafaza ekipleri, Kütahya'da faaliyet gösteren bir oto yedek parçacisinin çok sayida kaçak ürün bulundurdugunu tespit etti.

Belirlenen adreste yapilan aramada, çogunlugu lüks araçlara ait toplam 410 adet otomobil motoru ele geçirildi. Bunlara iliskin yasal ithalat islemine dair bir belge ibraz edilemediginden ürünlere el konuldu.

Ikinci operasyonda ise Bursa Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügü ekipleri, kentte bir adreste kaçak sigara bulundurulduguna iliskin ihbar üzerine harekete geçti.

Yapilan arastirmada belirlenen süpheli adres gözlem altina alindi. Gerçeklestirilen çalismalarda ihbari dogrular nitelikte bilgilere erisen ekiplerce operasyon baslatildi. Operasyonda kaçak sigara üretiminde kullanilan 670 bin bos makaron ile tütünle doldurularak kullanima hazir hale getirilen 30 bin makaron ele geçirildi. Ayrica depoda bulunan 430 paket kiyilmis tütünün yani sira 680 tüp sigara mentolüne de el konuldu.

Iki operasyonda ele geçirilen toplam 9 milyon lira degerindeki kaçak esyaya iliskin iki kisi hakkinda adli tahkikat baslatildi.

Kaynak: AA