Fransa'da Yasayan Is Adamini 'Hamileyim' Diyerek Dolandiran Santaj Çetesi Yakalandi

Fransa’da yasayan ve Istanbul’da arsa almak isteyen Türk is adamiyla birlikte olan kadin emlakçi ’Hamileyim’ deyip 3 milyon TL dolandirdi. Santaj yaparak is adamini dolandiran çete üyeleri polis ekiplerinin yaptigi çalismalar neticesinde kiskivrak yakalandi.

Fransa'da Yasayan Is Adamini 'Hamileyim' Diyerek Dolandiran Santaj Çetesi Yakalandi
Fransa’da yasayan Türk is adami A.Y. 2017 yilinda Türkiye’de yatirim yapmak istedi. Istanbul Arnavutköy’de bulunan bir emlak firmasinda çalisan Ö. T. Sosyal medya üzerinden Türkiye’de yatirim yapmak isteyen A.Y. ile tanisti. Ilerleyen süreçte is insani ile sevgili olan Ö.T. 2018 yilinda Türkiye’ye gelen is insani A.Y. ile Marmara Ereglisi’nde bulunan yazliklarinda vakit geçirdi. Marmara Ereglisi’nde yapmis olduklari tatil esnasinda yan taraflarinda bulunan villa ya hirsiz girmesi nedeni ile korkan A.Y. evini satmak istedi ancak 800 bin TL’den fazla etmedigini ögrenince vazgeçti.

‘1 Milyona alici buldum’ dedi, kandirarak villayi arkadasinin üzerine yapti

Yasananlardan sonra bir yakininin cenazesi için memleketine giden A.Y. ‘yi arayan emlakçi Ö.T. Kibrisli bir müsterinin villayi almak istedigini ve 1 Milyon 350 bin TL teklif ettigini söyledi.

Cenaze islemlerinden dolayi memleketinde olan is adami A.Y. ‘den vekalet isteyen ve evi satacagini söyleyen emlakçi Ö.T. sonrasinda evi emlak ofisinde çalistigi tespit edilen M.S.‘nin üzerine yapti.

Bana tecavüz etti diye sikayetçi oldu, hamileyim deyip santaj yapti

Satilan evin parasini isteyen A.Y.’yi oyalayan emlakçi Ö.T., sahsin israrla parasini istemesi üzerine kendisinin beraber olduklarini ve hamile oldugunu söyledi.

Emlakçi Ö.T. kürtaj yaptirmak için Hadimköy Kiptas’ta bulunan bir daireyi kendi üzerine yaptirip, 150 Bin TL nakit para aldi. Israrla evinin parasini isteyen is insanindan kurtulmak isteyen dolandirici ise daha sonrasinda karakola giderek kisinin kendisine tecavüz ettigini beyan ederek sikayetçi oldu.

Sikayet üzerine cezaevine girdi

Dolandirici Ö.T.‘nin sikayeti üzerine Fransa’da yasayan is insani yakalanarak cezaevine gönderildi. 3 gün cezaevinde kalan A.Y. avukatlarinin vermis oldugu dilekçe neticesinde cezaevinden çikti. A.Y. daha sonra emniyete gelerek yasananlari anlatti ve santaj çetesinden sikayetçi oldu. Polis ekiplerinin es zamanli operasyonu ile çete üyeleri evlerinden alinarak polis merkezine getirildi.

Emniyette yapilan islemlerin ardindan sahislar adliyeye sevk edildi.

1’i tutuklandi 2’si serbest birakildi

Adliye’de çikarildiklari mahkemece çete üyelerinden kadin Ö.T. Tutuklanarak cezaevine gönderilirken C.K. ve M.S. ise adli kontrol sartlariyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA