Eren Bülbül'ün Hayatinin Konu Edildigi Film Dogum Günü Olan 1 Ocak'ta Vizyona Giriyor

PKK’li teröristler tarafindan 2017 yilinda Trabzon’un Maçka ilçesinde sehit edilen Eren Bülbül ve Ferhat Gedik’in hayatlarinin konu edindigi ‘Kesisme; Iyi ki varsin Eren’ filmi 1 Ocak 2022 tarihinde Trabzon’da yapilacak gala ile gösterime girecek.

Eren Bülbül'ün Hayatinin Konu Edildigi Film Dogum Günü Olan 1 Ocak'ta Vizyona Giriyor
Anne Ayse Bülbül, oglunu anlatan "Kesisme; Iyi ki varsin Eren" filminin oglunun dogum tarihi olan 1 Ocak’ta gösterime girmesinin kendisi için çok anlamli oldugunu ve izlemenin kendisi için duygusal olarak çok zor olacagini söyledi.



Trabzon’un Maçka ilçesinde 11 Agustos 2017’de terör örgütü PKK’li teröristler tarafindan sehit edilen Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Kidemli Basçavus Ferhat Gedik’in hayatlarinin konu edinildigi “Kesisme; Iyi ki Varsin Eren” filminin çekimleri geçtigimiz haftalarda tamamlandi.

Nevsehir ve Hatay illerinin yani sira Trabzon’un Maçka ilçesinde olayin gerçeklestigi yerde Eren Bülbül’ün sehit oldugu sahnenin çekimleri yapildi. Filmde Eren Bülbül’ü Trabzon’un Tonya ilçesinden Rahman Besel canlandirdi. Anne Ayse Bülbül’ü oyuncu Mutlu Nur, sehit Ferhat Gedik’i ise ünlü sanatçi Ismail Hacioglu canlandirdi.

"Bu filmde hayatimizi izleyecegiz"

Oglunun hayatini anlatan filmi izlemeyi çok istedigini belirten anne Ayse Bülbül, filmin çekimlerinde duygulu anlar yasadigini dile getirdi. Ayse Bülbül, “Benim oglumun sehit olmasi ayri bir gurur. O filmde bizlerin hayati geçecek. Filmin çekiminde buradaydim. Biz tekrar hayatimizi izleyecegiz. Benim evladimin unutulmamasi bizim için çok büyük bir gurur. Çok büyük bir duygu bunu bile çekemeyenler var. Tek Eren mi diyenler var. Eren gecekondumuzda kalmaya geldi ve o itlerle karsilasti. O çilede, o yoklukta onun basardigini ben anne olarak basaramazdim. Benim evladim ismi çok yere verildi, unutulmadi. Bu hayati izlemek benim için çok zor olacak. Ama yine de izleyecegim” seklinde konustu.



“Eren yasasaydi 1 Ocak’ta 19 yasinda olacakti”

Eren’e 15 yasina kadar dogum günü yapamadiklarini vurgulayan Bülbül, “Eren yasasaydi 1 Ocak’ta 19 yasinda olacakti. Eren’ime 15 yasina kadar bir dogum günü yapamadik. Simdi dogum günü kutluyoruz. Hiç kimse o pastadan bir dilim agzina koymuyor. Çünkü herkes biliyor ki Eren sag olsa da ona dogum günü kutlasak Eren’in kendine o aldigimiz pasta yetmezdi. Simdi ben ve kardesleri onu bildigimiz için kimse onun pastasindan yemiyor. 19 yasinda olacakti askere hazirlanacakti. Benim evladim asker olacagim, sehit olacagim derdi. Askerlik zamani geldi ben evladimi askere gönderdim sehit oldu diye gönlümden geçirecegim. Filmin çekimini izledigimde duygulu anlarimda oldu. Sünnet töreni zamanlarinin anlatilmasi güzel. Aci yanlari da oluyor. Emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunarim” ifadelerini kullandi.

Öte yandan Eren Bülbül’ün mezari ve mezarinin bulundugu alan Türk bayraklari ile donatildi.
Kaynak: İHA