En Hesapli Hayvansal Protein Kaynagi 'Balik'

ESKISEHIR – Denizlerdeki olumsuz hava sartlarindan dolayi fiyatlari yükselen balik, yine de diger hayvansal proteinlerle kiyaslandiginda daha hesapli olmasiyla ön plana çikiyor.

En Hesapli Hayvansal Protein Kaynagi 'Balik'
Denizlerdeki iklime göre fiyatlari sürekli olarak degiskenlik gösteren balik fiyatlari, geçtigimiz haftalarda oldugu gibi bugünlerde de yükselisini sürdürüyor. Balikçi Muharrem Sahin, fiyatlarinin diger besinlere oranla hesapli olmasindan dolayi balik tüketilmesinin daha dogru oldugunu belirtti.



“Insallah hava daha güzel olursa biz de balik fiyatlarini tekrar düsürebilecegiz”

Genel olarak balik fiyatlarindan bahseden balikçi Muharrem Sahin, hamsinin yükselisinin devam ettigini, bu durumun da denizlerdeki firtinalardan dolayi oldugunu kaydetti.

Satabilecekleri kadar balik getirttikleri için sürekli tezgâhlarda taze balik bulundurduklarini ifade eden balikçi Sahin, söyle konustu:

“Hamsi geçtigimiz haftalarda 20-25 TL’yken, su anda 30 TL’ye çikti. Daha önceki dönemlerde 10 TL’yi bile görmüstü. Fiyat artisi devam ediyor, bunun sebebi de firtinanin halen sürmesi. Asagi yukari 10-15 gündür denizlerde firtina, lodos var. Bugünlerde havanin düzelmesini bekliyoruz. Insallah hava daha güzel olursa balik da bol çikacak, biz de balik fiyatlarini tekrar düsürebilecegiz. Fiyatlar yükselince isler azaliyor, ancak elimizde balik kalmiyor. Satabilecegimiz kadar getirttigimiz için hep taze balik bulunduruyoruz. Islerimiz son 15-20 gündür biraz durakladi. Bunun nedeni de son zamanlarda ekonomimizde yasanan olumsuz durumlar. Insanlar para harcarken iki kez düsünüyor.”

“Türkiye’de su an en hesapli hayvansal protein kaynagi, balik”

Baligin lüks bir besin olmadigini, aksine diger ürünlere kiyasla çok daha uygun fiyatli oldugunu öne süren balikçi Sahin, “Balik lüks bir sey degil aslinda. Türkiye’de su an en hesapli hayvansal protein, balik. En faydali, en güzel besin balik. Su anda 1 kilo hamsiyle 3-4 kisilik bir aile rahatlikla doyabilir. Bugün bir tavuk almaya kalksan kilosu 50 TL. Ama tavukla karsilastirdiginda baligin dogalligi, tazeligi, faydasindan dolayi tüketilmesi daha dogru olur” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA